Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, "Telafide ben de varım" yaz kurslarının çok kapsamlı olduğuna dikkat çekerek sosyalleşmede sıkıntı yaşayan öğrencileri için önemli bir etkinlik olduğunu ifade etti.

Yaz kurslarıyla ilgili bilgiler veren Ali Tosun, "Telafi de ben de varım" programının 5 Temmuz-31 Ağustos tarihleri arasında uygulanacağını söyledi. Tosun, şöyle dedi: "Okullarımızda 150 farklı kurs çeşitlilik ve 3 bin 738 etkinlik girişi yapıldı. Bütün veli ve öğrencilerimiz 'telafi de ben de varım' programına girerek kursları görüyorlar ve okula giderek kayıtlarını yaptırabiliyorlar. 12 öğrenci bir araya geldiğinde kurslarımız açılacaktır. Şu anda kurslarımız açıldı ve süreç devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı olarak 'telafi de ben de varım' projesini çok önemsiyoruz. Öğrencilerimiz Pandemi döneminde çok kapalı ortamlarda kaldır. Bu açıdan öğrencilerimizin eksikliklerini bu kurslarda gidermek istiyoruz. Bu kurslarımıza öğrencilerin katılabileceği gibi tatilini Zonguldak'ta geçirecek olan öğrenciler de il dışından gelen öğrenciler de katılabilirler. Öğrencilerimiz evlerine en yakın okullardaki kurslara kayıt olarak programdan yararlanabilirler. Bütün öğrencilerimizi bu kurslara da katılmaya davet ediyoruz. Yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz ve usta öğreticilerimiz okullarımızda öğrencilerimizi bekliyor olacaklar. Özel eğitim okullarımız da süreç başladı. 'Telafi de ben de varım' programına katılan tüm öğretmenlerimiz de teşekkür ediyorum" dedi.

Etkinliklerde ise Anadolu çocuk oyunları, zeka oyunları, satranç, doğa gezileri, Anadolu masalları, ritim eğitimi, eğitimde drama, dans gösterisi, şair-yazar etkinliği, ayet, hadis, çoklu öğrenme yetersizliği olan çocuklar için etkinlikler, robotik kodlama, yüzme, fidan dikimi, hayvan bakımı, astronomi ve gökyüzü gözlemi, afet eğitimi, ilk yardım, Kur'an-ı Kerim, tarih söyleşileri ve neşeli bilim etkinlikleri gibi 3 bin 738 dal ve branşta telafi programı uygulanacağı ifade edildi.