İdlib'de rejim unsurları Türk askerlerinin üs durumuna getirdiği belediye binalarına düzenlediği saldırıda yaralanan Zonguldak Ereğlili Uzman çavuşlar Ercan Kurt ve Adnan Ersoy, baba evlerine geldi. Askerleri Köy halkı ile birlikte Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ve Karadeniz Bölge ve Garnizon komutanı Tuğamiral Hüseyin Sami Uyar karşıladı. Adnan Ersoy'un iki yaşındaki kızı Asel'in 'BABA' diyerek seslenmesi ise karşılamaya gelenleri göz yaşlarına boğdu.

İdlib'de rejim unsurları tarafından düzenlenen hain saldırı sonucu yaralanan Uzman Çavuşlar Ercan Kurt ve Adnan Ersoy baba ocaklarına geldi. Köy halkı tarafından yolda 'EN BÜYÜK ASKER BİZİN ASKER' sloganı ile karşılanan Ersoy ve Kurt, daha sonra köylerinde ki evlerine geldi. Burada ailesi, köy halkı ile Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ve Karadeniz Bölge ve Garnizon komutanı Tuğamiral Hüseyin Sami Uyar tarafında karşılandılar. Adnan Ersoy'un eşi Serpil'in kucağında ki 2 yaşındaki kızı Asel'in 'BABA' diyerek seslenmesi karşılama alanında bulunanların gözyaşlarına boğulmasına neden oldu.

Uzman Çavuş Erhan Kurt ise babası Metin Kurt tarafından adak ile karşılandı. Metin Kurt, evinin önünde kesilen adağın kanını oğlunun alnına sürdü.

Askerlere geçmiş olsun dileklerini sunan Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu "Biz arkadaşlarımıza geçmiş olsun diliyoruz. Bütün şehitlerimize de rahmet diliyoruz. Yıkılmadık, ayaktayız. Dimdik mücadelemiz devam edecek. Arkadaşımızı da gördük, karşıladık. Tabi ki olmasa iyiydi. Ama arkadaşımızı sağlıklı gördüğümüze sevindik. Bütün arkadaşlarına da Allah'tan rahmet diliyoruz" dedi.