Hosting hizmeti, günümüzde web sitesi olan her kişi veya işletme için bir zorunluluktur. Zira bir web sitesi çalışabilmek için web yazılımının barındırılacağı bir alana ihtiyaç duyar ve web hosting bu maksatla sağlanan bir hizmettir. Hali hazırda sektörde onlarca servis sağlayıcının bulunduğu ve bunların kimilerinin çok iyi hizmetler verirken, bazılarının maalesef oldukça verimsiz olması nedeniyle elbette Hosting Hizmeti Alınırken Dikkate Alınması Gerekenler başlığı zaruri hale gelmiştir.

Hosting, alan adının DNS sunucusu tarafından yönlendirildiği sunucudaki veri alanıdır. Domain, sunucunun adresi ile eşleştikten sonra, kullanıcının adres çubuğuna site ismini girmesi durumunda istemci kullanıcıyı sucuya yönlendirir. Hosting alanında barındırılan yazılım, kullanıcı sunucuya ulaştıktan sonra kullanıcıya gösterilir. Web hosting hizmetinin çalışma prensibi esasında bu kadar basittir. Lakin sözde bu kadar basit olan işlemin verimli biçimde tamamlanması bazı hosting firmalarının alt yapısı ile mümkün olmamaktadır. Eskimiş sistemlerin kullanılması, bant genişliğinin yeterli olmaması, sunucu lokasyonunun hedef kitleye çok uzakta olması ve elbette sunucuların aşırı yüklü olması gibi detaylar web hosting kalitesini ister istemez azaltırlar.

Bu noktada Hosting Hizmeti Alınırken Dikkate Alınması Gerekenler başlığı için elzem hususlar da ortaya çıkmış denebilir. Bir hosting firmasını tercih ederken, gösterişli web siteleri ve uygun fiyatları sizi cezp edebilir. Bu hata maalesef pek çok kullanıcı için yaşanmış bir örnektir. Fiyat ve gösteriş pek çoğumuzu ister istemez bu hataya sürükler. Pekiyi web hosting alırken neleri önemsemeliyiz?

Alan ve Bant Genişliği

Öncelikle, web hosting bir veri barındırma işlemidir ve sahip olacağınız alanın genişliği elbette önemlidir. Kullanacağınız yazılımın kaplayacağı alanı doğru hesap etmeli ve elbette yazılımın kaynak kodlarının satın alacağınız hosting hizmeti ile uyumlu olduğundan emin olmalısınız. Windows tabanlı web sunucuları her ne kadar Php desteği veriyor olsa da, Linux uygulamalarının bazıları bu sunucularda doğru çalışmayacağından, kullandığınız yazlımın niteliklerine uygun bir hosting tipi tercih ettiğinizden emin olmalı ve alanın yeterliliğinden emin olmalısınız. Tabii alanla birlikte firmanın size aylık olarak sunduğu veri trafiği limitinin de ihtiyaçlarınıza uygun olduğundan emin olmak bu iki parametre ile birlikte ilk gerekliliktir. Bu standartları pek çok firma size beyan eder ve sağlayabilir. Zaten hosting seçiminde sıkıntılı kısım da tam olarak burada başlar. Zira bu kaynakları sunduğunu beyan ediyor olsa da, kimi firmaların alt yapısı aynı nitelikteki hizmeti oldukça kötü biçimde sunabilir.

Lokasyon

Hosting firması seçerken, sunucunun hedef kitlenize yakın konumda yer alıp almadığını incelemek doğru bir davranıştır. Kimi hosting firmaları uzak ülkelerdeki ucuz sunucuları kullanırlar ki, bu kullanıcının veriye ulaşma hızını sınırlar. Bu nedenle hedef kitleniz Türkiye'de ise, Türkiye konumlu sunucuları tercih etmeniz gerekecektir. Daha doğrusu kullanıcının sunucunuza erişimi bu şekilde daha hızlı olur ki, bu hem Google'ın sitenize verdiği değeri artırır, hem de kullanıcıların sitenizden memnun kalmasını sağlar.

Son olarak, firmanın profilini denetlemeniz faydalı olacaktır. Hosting hizmetinin verildiği sunucuların konfigürasyonları ve içerisinde barındırılan site sayısı ve elbette firmanın teknik destek kapasitesi, alacağınız web hosting hizmetinin nitelikleri üzerinde çok büyük öneme sahiptir.

Kaliteli Hosting

Biz size, yüksek nitelikli sunucularda, Türkiye lokasyonlu web hosting hizmeti veriyor ve ihtiyaçlarınız ölçeğinde tercih edebileceğiniz farklı paket seçenekleri sunuyoruz. Bahsettiğimiz tüm hususlarda en iyi sonuçları elde edebilmeniz için tesis edilmiş veri merkezimiz üzerinde alacağınız hizmetten, hizmetin standartları ölçeğinde maksimum verimi almanızı sağlıyor ve memnuniyetiniz için her kaynağı son noktasına kadar kullanıyoruz. Siz de kalitesiz web hosting hizmetlerinden sıkıldıysanız, hemen bize ulaşın ve hosting hizmetlerinde farkı yaşamaya hemen başlayın. Tüm servisler için: http://www.kriweb.com/

Editör: Pusula Gazetesi