Zonguldak'ta; 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında Zonguldak İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Zonguldak Şubesi tarafından program düzenlendi.
Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında düzenlenen programda konuşan Vali Mustafa Tutulmaz, "Bizler İslam coğrafyasında dünyaya gelmiş ve bu şansla inancımızı İslamdan aldık. Hindistan'da doğmuş olsaydık şu anda ineklere tapıyor olacaktık. İyi ki Hindistan'da doğmadık" dedi.
Müftülük Konferans Salonu'nda düzenlenen programa; Vali Mustafa Tutulmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, İl Müftüsü Aşır Durgun, daire müdürleri, siyasi partilerin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Programda; saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Ardından Kur'an-ı Kerim okundu.
DURGUN: "CAMİLERİN İNSANLIK TARİHİNDE NE KADAR ESKİ OLDUĞUNU GÖRÜYORUZ"
Programın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Aşır Durgun, şunları söyledi: "Camiler ve din görevleri haftasını başarılı bir şekilde kutlanmasını temenni ediyorum. Bu hafta sayesinde çok büyük kitlelere ulaşıyoruz. Ancak bu yıl tüm dünyayı ve ülkemizi tehdit eden salgın nedeniyle biraz blokta kutlasak yine de başarılı bir camiler ve din görevlileri haftası kutluyoruz. Camilerin insanlık tarihinde ne kadar eski olduğunu görüyoruz."
Konuşmanın ardından cami ve ilim konulu kısa film gösterimin ardından yatılı hafızlık Kur'an Kursu tanıtımı gerçekleştirildi.
TUTULMAZ: "HİNDİSTAN'DA DOĞSAYDIK ŞU ANDA İNEKLERE TAPIYORDUK"
Ardından konuşan Vali Tutulmaz, İslam dininin güzelliğinden bahsederek şöyle konuştu; "İnsan oğlunun yaratılışında bir inanç vardır. Allah'a ve inançlara inanmak her dönemde olmuştur. Bizler İslam coğrafyasında dünyaya gelmiş ve bu şansla inancımızı İslamdan aldık. Hindistan'da doğmuş olsaydık şu anda ineklere tapıyor olacaktık. İyi ki Hindistan'da doğmamışız. Diyanet işleri Başkanlığı ve siz din hizmetleri sunan kardeşlerim toplumları bilgilendirerek İslam'ın ışığında bir araya getiriyorsunuz. İslamiyet camii yapısına bürünmüş bir kültürdür. Bir ülkede ve ilde İslamiyetin olduğunu ortaya koyan şey camiler ve din görevlileridir. Din görevlerimiz vatandaşlarımızı bilgilendirme ve topluma iyi bir yönde yönlendirme hizmetinde olmanız gerekiyor. İslamiyetin öngördüğü ilmi din görevlilerimiz aracılığıyla tüm vatandaşlarımıza yayılarak İslamiyeti bütün ve doyasıya yaşamamız gerekiyor. Camiler ve din görevlileri haftasını tekrar kutluyor ve başarılar diliyorum."
HAYIRSEVERLERE TEŞEKKÜR PLAKETİ TAKDİM EDİLDİ
Konuşmaların ardından Vali Tutulmaz tarafından 25 hayırsevere yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür plaketi takdim edildi. Ayrıca programda hafızlık kursunu başarıyla tamamlayan 7 öğrenciye de hafızlık belgesi verildi.