Mahmut Kanberoğlu basın toplantısında şu görüşlere yer verdi:

"Bugün Kilimli ilçe teşkilatı olarak görevden alınma süreci ile ilgili bizi takip eden vatandaşlarımız ve Kilimli kamuoyunu bilgilendirmek amacı ile toplanmış bulunmaktayız. Şuan bu toplantıya katılan basın mensuplarına ve yol arkadaşlarıma teşekkür ederim.

Şu bilinmelidir ki; Ak Parti kuru bir ideoloji partisi değil bir dava ve misyon partisidir. Bu kutlu davanın kurucu lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasında milletimize hizmet etmek bizim için bir onurdur. Görev yaptığımız süre boyunca Kilimli'ye hizmet etmekten başka bir eylem içinde bulunmadık. Kişilerin ve çıkarlarının takipçisi değil, Kilimli ye değer katacak projelerin takipçisi olduk. Kilimli spor lisesine 200 kişilik öğrenci yurdu kazandırdık. Yer problemini çözerek ilçemize E1 tipi 25 yataklı hastane kazandırdık. İlçe tapu müdürlüğü kurulmasının başbakanlık tarafından onaylanması, kaymakamlık hükümet konağının arsasının tespit edilmesi, üniversiteye ek hizmet binası için arsa temin edilmesi gibi ilçemizin gelişmesini sağlayacak birçok konuda girişimde bulunduk ve olumlu sonuçlar aldık.

Peki neden görevden alındık?

Öncelikle şunun bilinmesini isterim. Görevden alınmayı biz tercih ettik.

Zonguldak'ta yıllardır hastane yeri belirleyemeyen zihniyet, bugün teşkilatları dizayn etmeye kalkışmıştır. Yine bu kişiler tarafından şahsi husumet güdülerek genel merkezimiz yanlış bilgilendirilmiş ve bu münasebetle gerekçe göstermeksizin istifamız istenmiştir. Bunun üzerine yol arkadaşlarımız ile yapmış olduğumuz istişarelerde şu sonuca vardık;

"Bu makamlar hizmet etme makamıdır. Kimseye tapulu olmadığı gibi bizlere de tapulu değildir. Davanın bekası için seve seve istifa edilir; lakin bir kaç kişinin etkisi ile gerekçe göstermeksizin istifa etmeyi doğru bulmadık. Görev verme yetkisi olan genel merkezimizin görevden alma yetkisi bulunmaktadır. Takdir genel merkezimizindir." dedik.

Sonuç olarak; Konuşmamın başında da söylediğim gibi ak parti kuru bir ideoloji partisi değil, bir dava ve misyon partisidir. Biz bu davanın tarafıyız, neferiyiz, askeriyiz.

Hak ile batılın mücadelesinde hak davasını güden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın her daim arkasında destekçisi olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.

Bu duygu düşünceler ile görevi omuzlarımıza aldığımız günden itibaren her daim yanımda olan yönetim kurulu üyelerime, kadın kollarıma, gençlik kollarıma, belde Başkanlarıma, mahalle ve koy temsilcilerime, belediye başkanım ve belediye meclis üyelerime teşekkür ederim. Yine genel merkezin kararından itibaren gerek telefonla arayarak, gerek mesaj çekerek gerekse sosyal medya üzerinden ulaşıp iyi dilek ve desteklerini bildiren Kilimlili tüm vatandaşlarımıza şükranlarımı sunarım."

Editör: Pusula Gazetesi