Zonguldak'ta 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.. Bu sabah kahvaltı programı ile başlayan etkinlikler Valilik önünde yapılan Çelenk Töreni ile devam etti.

Zonguldak Muhtarlar Derneği Başkanvekili Dursun Kılav Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başkan vekili bir konuşma yaptı.
Valilik önündeki törene: Zonguldak Belediye Başkanvekili Lütfi Çavuş, Türk Kızılay Derneği Zonguldak şube Başkanı Aydın Ergenç, Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Yaşar Karaman, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Veli Köktürk, daire müdürleri ve muhtarlar katıldı.

Valilik önündeki tören sonrasında muhtarlar Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz' ı makamında ziyaret ederek çiçek takdim ettiler.

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz; "Muhtarlar gününüz kutlu olsun, sizlere inşallah iyilik ve güzellikler getirsin. Her toplantıda söylüyoruz siz çift yönlü görev yapan kişilersiniz. Biz devletin görevlileriyiz. Vatandaşımıza hizmet veriyoruz. Ama siz hem hem vatandaşın elçisisiniz hem de bizim vatandaşımıza karşı elçilik görevini yapıyorsunuz. İki taraflı göreviniz var, bu da sorumluluklar gerektiriyor. Bu hizmeti sunduğunuzdan dolayı size teşekkür ediyoruz. Muhtarlık müessesesi tarihten gelen bir müessese ve sorumlulğu olan, sadece sizin değil ailenizin de sorumluluğu olan bir meslek. Tekrar hizmetleriniz için sizlere teşekkür ediyorum" dedi.

Zonguldak Muhtarlar Derneği Başkanvekili Dursun Kılav ise Vali Mustafa Tutulmaz'a teşekkür ederek şunları söyledi: "Sayın valim muhtarlar gününün özel bir gün olduğunu hakikaten bugün bize yaşattınız. Bunun için size tekrar teşekkür ediyorum. Bu özel günümüzde gününüzün kalan kısmını da ilçelerdeki muhtar arkadaşlarımızla beraber geçireceksiniz. Bunun için de size ayrıca teşekkür ediyorum. Görev yapıyoruz, zorluklarımız var ama bizi zorluklar yıldırmıyor. Çünkü gittiğimiz yerlerde gördüğümüz güleryüz bizi daha çok kamçılıyor, Zorluk ne olursa olsun bunun üstesinden gelmek için elimizden geleni yapıyoruz. Zonguldak zor bir bölge, başka şehirlere benzemiyor. Başarısızmış gibi görünüyoruz ama çok güzel şeyler oluyor. Bunları göz ardı etmemek lazım, bize göstermiş olduğunuz ilgi ve alakadan dolayı çok teşekkür ediyorum" dedi.