Zonguldak'ın Çaycuma İlçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen Batı Karadeniz Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nda Türkiye'nin dört bir yanından gelen firmalar stant açtı.

Bunlardan biride Trabzon'dan katılan 'Meşhur Vakfıkebir Taş Fırın Ekmeği'ni tanıtan stant oldu.

Tanesi ortalama 8 kilogram gelen ekmek vatandaşların ilgisini çekerken bol bol alıcı buldu.

Ekmeği Trabzon'da pişirip getirdiklerini ve Çaycumalıların ilgisinden memnun kaldıklarını belirten ekmek üreticisi Salih Dereli; "Ekmeği bütün olarak 65 liradan satıyoruz. Ama takdir edersiniz ki çok büyük olduğu için dilimleyerek kilo ile veriyoruz. Kilosu 8 lira olan ekmek oldukça görüyor"dedi.

Taş fırınlarda pişirilen Vakfıkebir Taş Fırın Ekmeği'nin özelliği suyu, odunu, unu, mayası, havası, şekli, ağırlığı ve pişiren ustasıdır.

Geçmişi, fırını, pişirilmesi, şekli, tadı ve bayatlamayan özelliği ile yalnızca Türkiye'de değil dünyada da eşi olmayan ve dilimle satılan tek ekmek türüdür.

Editör: Pusula Gazetesi