Karadeniz Ereğli Rotary Kulübü Meslek Hizmet Ödül Töreni geçen Cumartesi akşamı geniş bir katılım ile gerçekleşti. Her yıl mesleğinde başarılı kişilere verilen bu ödülün sahibi bu yıl TRT sunucusu ve Ressam Çağatay Gökmen ile 76 yaşında el dokuma ustası, terzi Neriman Bakkaloğlu oldu.

Ereğli Belediye Başkanı adına Başkan Yardımcısı Haluk Okur, çeşitli Sivil Toplum Kuruluşları yöneticileri ve farklı mesleklerden saygın kişilerden oluşan 100 kişinin katıldığı ödül töreni unutulmaz anlara sahne oldu. Dönem Başkanı Rtn. Aykut Ateş açılış konuşmasında eğitim, sağlık gibi alanlardaki dönem faaliyetlerinden bahsetti. Ateş, "Uluslararası hizmetler kapsamında bu dönem Brezilyadan ve Arjantinden iki öğrenciyi Ereğli'de ağırlıyoruz. Dönem sonunda ise Romanya ve Fransa'ya kısa dönem, bir de Meksika'ya uzun dönem öğrenci göndermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Ve onlar da bu akşam aramızdalar" dedi.

Ardından 28. Grup Kulüplerden Sorumlu Guv. Yrd. Muhittin Dikmen, "Tek bir slogan ile kendimizi tanıtırsak sanırım 'Kendinden Önce Hizmet' doğru olacaktır. 1983 yılında kurulan kulübümüz gerek ülkemiz, gerekse şehrimiz için sayısız proje ve hizmet üretmiş, bağlı bulunduğumuz 2430.Bölgedeki 101 kulüp içerisinde her zaman ön sıralarda yer almaktayız" şeklinde konuştu. Daha sonra Ereğli Interact Külübü üyelerinden oluşan müzik grubu, değişim programı öğrencisi Mariana ile birlikte izleyicilere keyifli anlar yaşattılar.

Geceye katılmak için Ankara'dan gelen ve birçok kez Cumhurbaşkanlığı programlarında sunum görevinde bulunan Çağatay Gökmen, konuklara iletişim ile ilgili, "Konuşmak ya da Konuşmamak, İşte Bütün Mesele Bu" isimli sunum gerçekleştirdikten sonra Meslek Hizmet Ödül Töreni'ne geçildi.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Büyük bir heyecanla gerçekleşen ödül töreninde Rtn. Aykut Ateş konuşmasında, şöyle dedi: "Her yıl Rotary Kulüpleri tarafından gerçekleşen Meslek Hizmet Ödülleri, mesleklerinde üstün başarı sağlamanın da ötesinde çalışmalarıyla topluma örnek teşkil eden meslek insanlarının yada şirketlerin çabalarını ödüllendirmek amacıyla gerçekleşmektedir. Bugün de burada toplanarak kuruluşumuzun en saygın çalışmalarından birisini yerine getirebilmenin onurunu yaşıyoruz. Karadeniz Ereğli Rotary Kulübü geçmiş dönemlerde bir çok değerli isim ve kuruluşa bu ödülü takdim etti. 2019-2020 Döneminde kulübümüz Çağatay Gökmen ve Neriman Bakkaloğlu'na bu anlamlı ödülü layık görmüştür."

İlk olarak ödülünü Ereğli Belediye Başkan Vekili Haluk Okur'un elinden alan TRT sunucusu Çağatay Gökmen, şöyle konuştu: "Bu gece burada olmaktan çok mutluyum. Karadeniz Ereğli Rotary Kulübü tarafından bu ödüle layık görülmek, büyüdüğüm şehirde yıllar sonra öğretmenlerimin de olduğu bu salonda bu ödülü almak benim için oldukça anlamlı." şeklinde konuşurken duygulu anlar yaşadı. "Bu ödülü alırken 2 hafta önce kaybettiğimiz, çok değerli iş kadını Ereğli'den okul arkadaşım sevgili Esra Ercan'ı anmak istiyorum. Keşke onu da ödüllendirebilseydik, çok değerli bir insandı ve hala çok üzgünüm. Biliyorum o da bu akşam burada, ışıklar içinde uyu arkadaşım."

Ardından 76 yaşında çok sayıda terzi yetiştirmiş ve öğrenciler okutmuş olan mesleğinde başarılı ve örnek bir hanımefendi olan Neriman Bakkaloğlu'na, ödülünü 28. Grup Kulüplerden Sorumlu Guvernör Yardımcısı Muhittin Dikmen takdim etti. Konuşması sırasında oldukça heyecanlanan Neriman Bakkaloğlu, hayatı boyunca çok çalıştığını ve hala çalışmaya devam ettiğini, Atatürk'ün yolunda üretmenin ve değer katmanın ne kadar anlamlı olduğunu vurguladı. Ereğli'de uzun zamandır çok insan biriktirdiğini ve bu anlamlı ödülü müşterilerinin ona olan bağlılığından dolayı, onların sayesinde aldığını paylaştı.

Meslek Ödül Töreni'nin son bölümünde ise 5 yaşından bu yana klarnet çalan ve 2 yıl önce Uluslararası Klarnet Festivalinde 1'inci olarak, Serkan Çağrı'nın çaldığı klarneti kazanan Alihan Sarı sahne aldı.