Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'nde, Türkiye Stratejik Teknoloji Dönüşümleri Araştırma Merkezi (TÜSİDAM) tarafından 81 ilde farkındalık eğitimleri kapsamında Siber Kamp çalışması gerçekleştirilecek.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi himayesinde, 81 ilde 81 siber kahraman projesi kapsamında, "Geleceğin Siber Kahramanlarını Arıyoruz" sloganıyla 25-26 Temmuz 2019 tarihlerinde verilecek eğitimler, BEÜ Mühendislik Fakültesi'nde gerçekleştirilecek.

Dr. Öğretim Üyesi Erkan Çetiner danışmanlığında oluşturulan Bilgisayar Mühendisliği öğrenci topluluğu (ZBEÜ) Bilişim Takımı ve Karaelmas Siber Güvenlik Uygulama ve Araştırma Merkezi girişimleri ile yapılacak ücretsiz eğitimlerin ilk gününde bilgi güvenliğine giriş, beyaz şapkalı hacker olma yolunda kariyer adımları, Network topolojileri ve IP konseptleri, düşük seviye yazılım teknolojilerine giriş, zafiyet konseptleri ve saldırı türleri ele alınacak.

Eğitimlerin ikinci gününde ise saldırı ve savunma konseptleri, atak stratejileri ve zafiyet avcılığı, zafiyet analizine giriş, güvenlik teknolojileri konseptleri, UNIX güvenliğine giriş, sistem güvenliğine giriş konularda bilgi verilecek.

https://81ilde81siberkahraman.org/beu/ bağlantısından kayıt yapılabilen Siberkamp programında, 50 kişilik kontenjan bulunuyor. Yapılan açıklamada, kişisel bilgisayarı ile gelebilecek öğrenciler için on kişilik ilave kontenjan açılabileceği kaydedildi. Kişisel bilgisayarı ile katılacakların, bilgisayarında Kali Linux programının kurulu olması yeterli olacak.

Başvuruların kontenjandan fazla olması durumunda, online sistem üzerinden bir eleme sınavı yapılacağı kaydedildi.

Editör: Pusula Gazetesi