Zonguldak&[#]8217;ın genç mimarlarından Derya Aydan&[#]8217;ın mimarlık ofisi &[#]8216;Nar Mimari Tasarım Stüdyosu&[#]8217; törenle açıldı. Meşrutiyet Mahallesi Tahir Karaoğuz Sokak, Denizbank üstü 4. katta bulunan ofisin açılışına Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, TED Koleji Vakfı Başkanı Burçin Bahadır, Avukat Şenol Köktürk, Tema Vakfı Üyeleri, Mimarlar Odası Yönetim Kurulu üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, işadamları, müteahhitler başta olmak üzere çok sayıda kişi ve STK temsilcisi katıldı. Saat 13:00&[#]8217;de başlayan açılış ve kokteyl saat 17:00&[#]8217;ye kadar devam etti.

Derya Aydan&[#]8217;ın bu mutlu gününde annesi TEMA Vakfı Başkanı ve Genel Merkez Yöneticisi Berran Aydan ile baba Serdar Aydan en büyük destekçileriydi. Derya Aydan&[#]8217;ın aile büyükleri Hüseyin Şeker ve Erdal Şeker&[#]8217;in yanı sıra TED Zonguldak Kolejinden ve İstanbul Teknik Üniversitesi&[#]8217;nden okul arkadaşları da kendisini kutlayanlar arasındaydı.

Konuklarıyla tek tek ilgilenmeye özen gösteren Derya Aydan&[#]8217;ın oldukça heyecanlı olduğu gözlenirken kısa konuşmasında; &[#]8220;Hepinize geldiğiniz için teşekkür ediyorum. Hoş geldiniz. Herkesin gelip iyi dileklerini sunması benim için çok büyük motivasyon oldu. Heyecanla geldim Zonguldak&[#]8217;a. İnşallah güzel projeler çizeceğimizi düşünüyorum. Tekrar çok teşekkür ediyorum geldiğiniz için&[#]8221; dedi.

Pusula Gazetesi yazarlarından Hüseyin Şeker ise eşi Afet Hanımla birlikte torunlarının yanında olmanın keyfini yaşadılar.

Hüseyin Şeker açılışta yaptığı konuşmada; &[#]8220;Geldiğiniz için hepinizin ayaklarınıza sağlık. Hayırlı uğurlu olsun. Gençlerimize Zonguldak&[#]8217;ta çok güzel iş imkanları olsun. Sizlerin Zonguldaklı olması sükûnet veriyor. Hepimiz bir araya gelip Zonguldak&[#]8217;ımızı daha çok seven daha çok hizmet ederiz. Hepinize tekrar geldiğiniz için teşekkür ediyorum. Beni çok mutlu ettiniz&[#]8221; dedi.

Anne Berran Aydan ise; &[#]8220;Bütün dostlara teşekkür ediyoruz. Bizim için bu anlamlı bu güzel günü bizimle paylaştığınız için. Ayaklarınıza sağlık. Güzel duygu ve dilekleriniz için teşekkür ediyorum&[#]8221; sözleriyle katılımcılara teşekkür etti.

Baba Serdar Aydan ise yaptığı konuşmasında Şeker Ailesi&[#]8217;nin bayrak törenlerinden birini yaşadıklarını belirterek; &[#]8220;Kızımızın buraya gelmesi bizi çok mutlu etti. Çocuklarımızı burada tutamıyoruz. Zonguldak&[#]8217;ta genelde büyük şehirlere gidenler orada kalıyorlar. Zonguldak göç veriyor. Ne kadar genç Zonguldak&[#]8217;ta kalırsa Zonguldak o kadar iyi olacaktır diye düşünüyorum. Bayrak devir teslim törenidir aslında bu Şekerlerden bizlere kalan bizlerle devam eden. İnşallah hayırlısı olur. Başarılar diliyorum kendisine&[#]8221; dedi.

MUSTAFA SEMERCİ: &[#]8220;İYİ ESERLER KAZANDIRMASINI DİLİYORUM&[#]8221;

Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci ise Zonguldak&[#]8217;ın genç ve üretken mimarlara ihtiyacı olduğunu belirterek; &[#]8220;Devrek&[#]8217;ten size kucak dolusu selamlar getirdim. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Şeker ailesi ile dostluğumuz 40 sene öncesinden geliyor. Akraba gibi olduk. Zonguldak&[#]8217;ta en çok sevdiğim, saydığım ailelerden bir tanesidir. Hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Mesleklerimiz bir sayılır. Zonguldak&[#]8217;a iyi eserler katmasını diliyorum&[#]8221; şeklinde konuştu.

MUHARREM AKDEMİR: &[#]8220;ALLAH UTANDIRMASIN&[#]8221;

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir açılışta yaptığı konuşmasında Derya Aydan&[#]8217;ın Zonguldak&[#]8217;a güzel eserler kazandırmasını temenni etti.

Akdemir konuşmasında; &[#]8220;Gerçekten böyle güzel dostların arasında bu tür mekanları açmak çok anlamlı. Eğer bir kurum değer ve anlam kazanıyorsa özellikle mekan açılışlarında dostlar, arkadaşlar, candan yakın kardeşler bir arada olunca bu daha da güzelleşiyor. Bu güzellik buraya yansımış. İnşallah güzel Zonguldak&[#]8217;ımıza daha güzel eserler kazandırılırsa daha güzel projeler kazandırılırsa sizin katkınız emeğiniz olursa bende şimdiki bulunduğum görev icabıyla mutlu olacağımı ifade etmek istiyorum. Güzel bir mekan, güzel bir görev. İnşallah dileğimiz sizin gibi pırıl pırıl gençleri Zonguldak&[#]8217;ımıza güzel eserler ve projeler çizip kazandırılması. Ben özellikle dedenizin şahsında Zonguldak&[#]8217;ın emekleri, emektarı, Zonguldak&[#]8217;a çok güzel hizmetler vermiş, güzel katılımları olmuş, tüm ailece büyük katkıları olan bir aile. Ben kendilerine yürekten teşekkür ediyorum. İyi ki böyle bir aile var. Hayırlı olsun diliyorum. Allah onu utandırmasın. Böyle bir mekanlar sizlerle güzel olacaktır. Başarılarınız daim olsun&[#]8221; dedi.

Konuşmaların ardından dua edildi, konuklara ikramda bulunuldu. Tebrikleri kabul eden Derya Aydan katılımcılara tek tek teşekkür etti.

TED Zonguldak ve İstanbul Teknik Üniversitesi mezunu olan Derya Aydan Pusula Gazetesi&[#]8217;nin de yazarları arasında yer alıyor. Mezun olduktan sonra bir süre İstanbul&[#]8217;da çalışan Derya Aydan Nar Mimari Tasarım Stüdyosu ile Zonguldak&[#]8217;taki iş yaşamına adım atmış oldu.

Editör: Pusula Gazetesi