İl Başkanı çok konuşulan evini anlattı İl Başkanı çok konuşulan evini anlattı

CHP Meclis Üyesi Adayı Murat Dinç'in olayla ilgisi olmadığını ifade eden açıklamaları yapan Volkan Çetin, darp olayını üstüne aldı. 

Mithatpaşa Mahallesi'ndeki saldırıya uğrayan AK Partili iki gençle basın toplantısı yapan Çağlayan "Saldırı Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis Üyesi adayı olan arkadaştan kaynaklanıyor. Öncelikle 'burası benim mahallem. Burada sizin borunuz ötmez' demiş. En kaba kullanabileceğim tabir bu, diğerlerini kullanmıyorum. Çirkin cümlelerle tehdit etmiş ve arkadaşlarımızın üzerine yürümüş arkadaşlarımızı darp etmeye çalışmış" diye konuştu. 

Mustafa Çağlayan'ın açıklaması şöyle: "Bizim kıymetli Gençlik Kolları yönetimimizden kardeşlerimiz mahallelerde çalışmalarını yaparken kendini davasına vakfetmiş, gece gündüz çalışan arkadaşlarımız çalışmalarını yaparken bir saldırıya uğradılar. Saldırının Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis Üyesi adayı olan arkadaştan kaynaklanıyor. Öncelikle 'burası benim mahallem. Burada sizin borunuz ötmez' demiş. En kaba kullanabileceğim tabir bu, diğerlerini kullanmıyorum. Çirkin cümlelerle tehdit etmiş ve arkadaşlarımızın üzerine yürümüş arkadaşlarımızı darp etmeye çalışmış. Sonra yanında olan arkadaş ki bugün videolarını izledik. Kendisi bunu kabul ediyor. Bu işleri yaptığını ve saldırdığını kabul ediyor. Daha sonrasında bizim arkadaşlarımız tabii sahada olduğumuz için herkes aynı anda sahada. Bizim arkadaşlarımız da olay yerine hemen intikal ediyorlar. Fakat çok itidalli, edebiyle, adabıyla davranıp, kendilerine yapılan muameleye mukabele ederken dahi kendilerine yakışan bir biçimde bunu yapıyorlar. Benim üzüldüğüm konu; biz bu zamana kadar her dakika, her saniye, her an itidalli davranmaya, centilmence davranmaya dikkat ediyoruz. Bugün bir açıklama gördüm." 

"BİZ ALGI NEDİR BİLMEYİZ, ALGI SİZİN İŞİNİZ" 

CHP İl Başkanı Devrim Dural'ın 'Belediye Meclis Üyemiz üzerinden algı yapıyorlar' açıklamasına karşılık veren Çağlayan şunları söyledi:

"Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı bizleri sağduyuya davet etmiş. Zaten sağduyulu davrananlar biziz. Bu arkadaşlarımız 18-19-20 yaşındaki arkadaşlarımız dahi sizin gösteremediğiniz sağduyuyu orada göstermişler. Karşılık vermemişler. Kendilerine yakışanı yapmışlar. Lütfen sağduyu çağrınızı kendi örgütlerinize, belediye meclis üyenize veriniz. Şimdi şunun peşine düşmüşler; 'Belediye Meclis Üyemiz üzerinden algı çalışması yapıyorlar' diyerek bizi suçlamışlar, algı çalışması nedir bilmeyiz. Saha çalışmasını biliriz. Algı çalışması sizin işinizdir. Bunu algıya döndürmeye çalışmayın. Saldırılan gençler var. Çıkın deyin ki 'bizim arkadaşlarımızın yaptığı yanlıştır. Biz gençlerimizin arkasındayız. Bu ülke bu gençlere emanettir. Bu ülkenin gelişmesi için çalışan gençlere yapılan her türlü şiddetin karşısındayız' diyebilseydiniz başımızın üzerinde yeriniz vardı. Ama siz her zaman yaptığınız gibi sosyal medya mühendisliğine soyundunuz. Algı yapmakla bizi suçladınız. Algı biz yapmayız, algı sizin işiniz. Gençlerimizin kimin olursa olsun arkasında durmalıyız. Her zaman ama her zaman şiddetin karşısında durmalıyız."

Muhabir: Öznur Güneş