Memur-Sen Çaycuma İlçe Başkanı Kenan Tunç sosyal medyadan yaptığı açıklamada yetkililere seslenerek Zonguldak Çaycuma Çayır Mağarası civarında bazı düzenlemelerin yapılmasını ve mağaraya geliş gidişlerin daha kolay hale getirilmesini istedi.

İşte Başkan Kenan Tunç'un Çayır Mağarası ile ilgili önemli tavsiyeleri :
" Bizler bir kültür mirasının içindeyiz. Zonguldak Çaycuma Çayır Mağarası bunlardan sadece birisidir. M.Ö. 6'ncı yüzyılda kurulan ve M.S. 13'üncü yüzyıla kadar yerleşimin bulunduğu tahmin edilen Filyos Teion Antik Kenti'nin suyunu karşılamasıyla dikkat çeken Zonguldak Çaycuma Çayır Mağarası, ülkemizin gezip görülmeye değer ender yerlerinden biridir. İlginç sarkıtları, şırıl şırıl akan suları, nefes açan havası ve doğal güzelliği ile adeta bir terapi merkezine benzeyen Çayır Mağarası'nı küçük dokunuşlarla daha cazip hale getirmek mümkündür.
Roma'lılar zamanında Çayır mağarasından, 25-30 km mesafede bulunan Filyos (Tios) antik kentine su getirmek için yapılan su yolu üzerinde inşa edilen ve halen asırlara meydan okuyan tarihi "Çaycuma Çayır Mağarası Su Kemeri" ise tek başına bile Zonguldak kültürel mirasının bir parçasıdır.
Su Kemerinden Çayır Mağarasına bu muhteşem güzelliklerin herkes tarafından daha rahat bir şekilde ziyaret edilebilmesi için acilen şu iki hususun yerine getirilmesini tavsiye ediyoruz:

Mağara ile Su Kemeri ve Mağara ile Su Değirmeni arasında engelliler dahil herkesin rahatça yürüyebileceği geçiş alanları ve bazı noktalarda üzerinden geçmek zorunda kalınan su yatakları üzerine de mini geçiş köprüleri yapılmalıdır. Bu sayede mağaraya ulaşımda yaşanabilecek düşme ve sakatlanma gibi küçük de olsa kaza risklerinin önüne geçilecek, insanlar ailesi ve çocuklarıyla birlikte rahatça mağaraya gidip gelebileceklerdir.

Önemli bir husus da mağaranın içine giriş ve çıkışlarla ilgilidir. Ziyaretçiler mağaraya kadar gelmişken doğal olarak mağaranın içine de girmek istemektedir. Ancak mağaraya giriş için yokuş aşağı inmek gerektiğinden iniş ve çıkışta az da olsa kayma ve düşme gibi riski bulunmaktadır.
Bunun için de mağaranın üst kısmından suyun olduğu alt kısma kadar doağa güzelliğ bozmayacak şekilde iniş çıkışları kolayca sağlayacak estetik bir merdiven yapılmadır.
Bu önlemi alırsak yaşanabilecek düşme ve sakatlanma riskleri de sıfırlanacak ve ziyaretçi memnuniyeti hasıl olacaktır.
İstiyoruz ki bölgemizin en önemli turizm yerlerinden biri olan Çayır Mağarasına gelen insanlar ta buraya kadar gelmişken mağaraya ulaşımda zorluk yaşamasın ve buradan memnuniyetle ayrılsın. Bu konuya yetkililerimizin duyarsız kalmayacağını ümit ediyor, memleket sevdalısı herkesi Kadıoğlu Mozaikleri, Filyos Antik Kenti ve Çayır Mağarası gibi kendi değerlerimize sahip çıkmaya davet ediyoruz."