Bu caddelerde sigara içilmesi yasaklandı

Zonguldak'ın Çaycuma İlçesinde Umumi Hıfzıssıhha Meclisi'nin 13.11.2020 tarihinde almış olduğu ara karar gereğince ilçede sigara içilmesi yasak olan caddeler açıklandı.

Kararda; "İlçemiz Umumi Hıfzıssıhha Meclisi'nin 10.09.2020 tarih ve 43 no'lu ara Kararı ile Ülke genelinde (meskenler hariç olmak üzere) tüm alanlarda (kamuya açık alanlar, cadde, sokak, park, bahçe, piknik alanı, sahiller, toplu ulaşım araçları, işyerleri, fabrikalar vb.) herhangi bir istisna olmaksızın maske takma zorunluluğu getirilmişti. Ancak Özellikle vatandaşların kalabalık şekilde bulunduğu/bulunabileceği cadde, sokak, park gibi yerlerde sigara içtiğinden bahisle/bahanesiyle bazı kişilerin çıkardıkları, aşağıya indirdikleri, doğru şekilde kullanmadıkları görülmektedir. Solunum yoluyla Kolayca bulaşabilen Koronavirüs salgınının yayılımının önlenmesi için maske kullanımında sürekliliğin sağlanması son derece önem taşımaktadır. Bu nedenle maskenin doğru ve sürekli şekilde kullanımının temin amacıyla 13.11.2020 tarihinden itibaren;

A-Çaycuma Belediyesi sınırları içinde Sigara içme yasaklanan Yerler;

1-Atatürk Bulvarı, 2-Nihat Kantarcı Caddesi, 3-Mustafa Zeren Sokak, 4-Uğur Mumcu Caddesi, 5-İnönü Meydanı, 6-Yalı Caddesi Ve Paralelindeki Sette Kenarındaki Yürüyüş Yolları, 7-Pehlivanoğlu Caddesi, 8-Kenan Aydın Caddesi, 9-Ömer Kalaycı Caddesi, 10- Genelgede Belirtilen Trafiğe Kapalı Alan ( Atatürk Bulvarı İle Esengin Caddesi.)

B-Filyos Belediyesi sınırları içinde Sigara içme yasaklanan Yerler;

1-Atatürk caddesi, 2-İsmet Paşa caddesi, 3-Namık Kemal caddesi, (Park caddesi), 4-Ütğm. Necati GÜRKAYA Caddesi, 5-Barınak-Kalealtı mevkii arası yürüyüş yolu, 6-Barınak-Yeni iskele arası yürüyüş yolu.

C-Karapınar Belediyesi sınırları içinde Sigara içme yasaklanan Yerler;

1-Atatürk Caddesi, 2-Milli Egemenlik Caddesi, 3-Cumhuriyet Caddesi.

D-Perşembe Belediyesi sınırları içinde Sigara içme yasaklanan Yerler;

1-Merkez Mahallesi Atatürk Caddesi, 2-Mahallesi Cevat Özyurt Caddesi, 3-Merkez Mahallesi Cumhuriyet Caddesi, 4-Merkez Mahallesi Özsamey Caddesi.

E-Nebioğlu Belediyesi sınırları içinde Sigara içme yasaklanan Yerler;

1- Yenipazar Mahallesi Cumhuriyet Caddesi.

F-Saltukova Belediyesi sınırları içinde Sigara içme yasaklanan Yerler;

1-Hürriyet Caddesi, 2-Atatürk Caddesi ve yukarıda adı geçen belediyelerin bu caddelerinin ara sokaklarında sigara içme yasağı getirilmesine karar verilmiştir" denildi.

Kurallara uymayan vatandaşlarımıza idari para cezası uygulanacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.