Ödül törenine İYİ Parti İlçe Başkanı Ahmet Köktürk, Sosyal Hizmetler İlçe Müdürü Tuncay Ünlütürk, Kent Konseyi Başkanı Berna Çimsalan Özyurt, Eğitim Sen Çaycuma Temsilcisi Gökhan Taner Günsan, ADD önceki Başkanlarından Bayram Cura ve Şeref Köktürk ve muhtarlar katıldı.

ADD Çaycuma Şube Başkanı Zeki Saim Oral yaptığı konuşmada; "Bundan tam 98 yıl önce çağdaş bir toplum olma yolunda ilk adımları ileriyi gören, toplumun değerlerine saygılı olan Mustafa Kemal Atatürk ile attık.

Ulus olabilmenin en temel değeri yurttaş olma bilincidir. Saygı gördüğünüz, özgürlükçü, katılımcı ve kanunlara uyarak dilediğiniz gibi yaşadığınız, dilediğiniz gibi düşündüğünüz özgür ortamlarda bunu ifade edebildiğiniz ve güven içinde olduğunuz toplumlardır. İşte bunu başarmanın yolu da çoğulcu, katılımcı bir parlamenter sistemden, halkına güvenmekten geçer. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk isteseydi yönetme gücünü kendine alabilirdi. O bunu yapmadı, biliyordu ki ne geldiyse bu halkın başına "tek adamlık"tan gelmişti. Onun için Türkiye Büyük Millet Meclisinin duvarında "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" yazılıdır. Bizler egemenlik hakkımızı elimizden almak isteyenlere karşı mücadelemizi sonuna kadar devam ettireceğiz.

İşgal edilmiş bir ülkenin küllerinden yeniden doğuşudur bugün. Bütün vatan toprağının " Hattı müdafaa yoktur sathı müdafaa vardır ve bu satıh bütün vatandır."diyen Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde doğusu, batısı, kuzeyi, güneyi koskoca bir ülkenin bağımsızlık mücadelesi verdiği, birlikte, aynı inanç ve aynı azimle ülkesini kurtarmak isteyen Anadolu insanının işgale dur deyişinin bayramıdır bugün. Sırtındaki gömleği, ayağındaki çarığı, tarlasında kalmış son ürünü aç ve çaresiz kalacağını bile bile ülkesi işgal altındayken boğazından geçmeyen seyirci kalamayan o değerli insanların günüdür bugün.

İşte bunun için önemlidir Atatürk; doğduğu topraklarda esaret altında yaşanmayacağını bilerek milletine anlatır ve yol gösterici olur. İnanır ona Anadolu, birlikte ülkenin üstüne kara bulut gibi çöken işgalci emperyalistlere karşı inanç ve azimle yürür. İşte bu kutlu yürüyüştür 23 Nisan"diye konuştu.

Dereceye giren öğrencilerin isimleri şöyle; 1. Sınıf Ecenaz Solmaz, Berat Yılmaz, Elif Ceylin Ören

  1. Sınıf, Yağmur Aydın, Esma Karagün, Zeynep Çapcı
  2. Sınıf, Dila Özcan, Metehan Bozkurt Çolak, Berrak Su Turpçu
  3. Sınıf, Dila Atasayar, Ezel Çınar, Ekin Ünlütürk

Mansiyon, Berrak Yağmur İkiz

Resim Ödül Listesi; 1. Sınıflar Elif Ceylin Ören, Ekin Zeren İlhan, Ayşe Nehir Alademir

  1. Sınıf, Ceylin Uçar, Zeynep Çapcı, Ecrin Yankın
  2. Sınıflar, Ecrin Arslan, Ecrin Ecem Keleş, Miraç Ege
  3. Sınıflar, Alperen Dümeli, Ceylin Hazal Hakbilir, Orkun Melik Tavukçu

Dereceye giren öğrencilere madalya, hediye ve katılım belgeleri varildi. Şiir dalında dereceye girenler, eserlerini seslendirdi. Resim yarışmasında dereceye girenlerin eserleri ise dernek bahçesinde sergilendi.

Editör: Pusula Gazetesi