Zonguldak'ta, yolda yürüyen kadın, arkasında yürüyen Y.M. (36) adlı kişiye, kendisini takip ettiğini iddia ederek, tepki gösterdi. Bu sırada yoldan geçen bir kişi, kadının taciz edildiğini sanarak Y.M.'ye kafa attı.

Olay, saat 17.00 sıralarında kent merkezindeki Gazipaşa Caddesi'nde meydana geldi. Yolda yürüyen ve ismi öğrenilemeyen kadın, arkasında yürüyen kişiye, "Beni neden takip ediyorsun?" diyerek, tepki gösterdi. Bu sırada yoldan geçen başka biri de kadının taciz edildiğini sanarak, Y.M.'ye kafa attı. Burnu kanayan Y.M.'yi öfkeli kişinin elinden çevredekiler güçlükle aldı. Yakındaki trafik polisleri de olayın daha fazla büyümesini önledi. Y.M., çevresindekilere, kimseyi takip etmediğini, kadına da herhangi bir eylemde bulunmadığını söyledi. Ancak kadın ise taciz edildiğini belirterek Y.M.'den şikayetçi olduğunu söyledi.

Zabıta memuru olduğu öğrenilen Y.M., hastaneye kaldırılırken daha önce de cinsel taciz olayı nedeniyle Özel Halk Otobüsleri'ne alınmadığı iddia edildi. Kadının ise psikolojik sorunlarının olabileceği öne sürüldü. Taraflar birbirinden şikayetçi olurken polisin olayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.

Öte yandan Y.M.'nin daha önce karıştığı bir taciz olayı nedeniyle zabıta görevinden sivil olarak hale sürüldüğü ve bir süre orada görev yaptığıldığı ileri sürüldü.

Editör: Pusula Gazetesi