Zonguldak'ta bir veteriner hekim, hayvan hastanesine aldıkları ürünleri sosyal medyada paylaştı. Özel bir veteriner kliniğe kan gazları ölçüm cihazı, serum ısıtıcı ve derecelendirme cihaz, oksijen üretim cihazı, kedi ve küçük hayvan yoğun bakım ünitesi, büyük köpek yoğun bakım ünitesi, endoskopi ek aparatları ve iç organ biyopsi aparatı gibi bir çok önemli cihaz özel olarak da olsa temin edilirken, vatandaşlar "Özel bir veteriner kliniği Büyük köpek yoğun bakım ünitesi dahil birçok tıbbı cihaz alıyor. Zonguldak halkı soruyor. Zonguldak'ta kedi köpek kadar değerimiz yok mu? Bu vade bürokrata, siyasetçiye, zengine, Alman'a dolmuyor da sadece bize mi doluyor?" diyerek BEÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde anjiyo ekipmanı olmamasına dikkat çekti.

İnsan sağlığına verilen değerin "Ödenek yok" denilerek hastaların ölüme sürüklenmesine tepki gösteren vatandaşlar, "Hayvanlar için bile bu kadar ekipman sağlanabiliyorken eğer bir insan için bunu sağlayamayan yöneticiler varsa şapkalarını önüne alıp düşünmelidirler" dedi.

BEÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne kalp krizi şüphesiyle kaldırılan bir vatandaş, cihazların bozuk olduğu ve anjiyo ekipmanı olmadığı iddiasıyla sevk edildiği Ereğli'de özel hastaneye götürülürken hayatını kaybetmişti.

Editör: Pusula Gazetesi