Zonguldak Çevre Koruma Derneği Başkanı Ahmet Öztürk, Deniz Kulübü'nde yapılan kaçak kazı için "Her şeyden haberi olan yetkililerin üç maymunu oynaması görmekten bıktığımız bir Zonguldak komedisidir" dedi.

Konuyla ilgili sorularımızı yanıtlayan Zonguldak Çevre Koruma Derneği Başkanı Ahmet Öztürk yaşananları trajikomik olarak niteledi. Deniz Kulübü'ndeki kaçak kazıyı kendisinin de endişeyle izlediğini dile getiren Ahmet Öztürk, "İkinci derecede doğal sit alanında hiç kimsenin izni olmadan iş makinelerinin çalışması, bir hukuk devletinde asla kabul edilemez. Ama Zonguldak adeta bir derebeylik ve buranın yasa, kural tanımayan derebeyleri var. Bunun aynısını Memurlar Lokali'nde de gördük. Oranın müsteciri kamuoyunun tüm tepkilerine karşın bir bölümü sit alanı içinde, bir bölümü yeşil alanda, tümü TTK arazisi içinde olan bir yapıyı, TTK Genel Müdürünün gözü önünde yapıp bitirdi. Ne valilik, ne emniyet, ne de belediye seyretmekle yetindi. Şimdi de imar affıyla herkesin gözüne baka baka yapılan kamusal gasp, yasal hale getiriliyor" dedi.

"SİZİN ARACILIĞINIZLA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNUYORUM"
Fener Mahallesinin tümüyle doğal sit olduğunu söyleyen Öztürk, "Burada Koruma İmar Planı bulunuyor. Dolayısıyla her türlü imar yetkisi belediyeye ait. Ancak öncelikle alanda yapılacak işin projesinin çıkarılması ve Ankara'daki Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunun onayı için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne sunulması gerekiyor. Kurulun onayından sonra belediyeye müracaat edip inşaat ruhsatı alındıktan sonra yine kurulun gözetiminde inşaatın yapılması gerekiyor. Tüm bunları yapmadan iş makinelerini araziye sürmek, ancak, hak hukuk tanımayan paragözlerin harcıdır. Her şeyden haberi olan yetkililerin üç maymunu oynaması görmekten bıktığımız bir Zonguldak komedisidir. Buradan sizler aracılığıyla inşai faaliyette bulunan kişiler hakkında 'doğal sit alanında kaçak yapı yapma' suçundan, gazetelere haber olduğu halde faaliyeti durdurmayan tüm görevliler hakkında 'görevi ihmal' suçundan suç duyurusunda bulunuyorum" dedi.

burokrasi-sit-alani-ve-at-kosturmaca
Bürokrasi, SİT Alanı ve At koşturmaca

deniz-kulubundeki-is-makinesi-sovuna-inceleme
Deniz Kulübü'ndeki iş makinesi şovuna inceleme

deniz-kulubunden-son-fotograflar
Deniz Kulübü'nden son fotoğraflar

deniz-kulubunde-insaat-var-havuz-mu-yapiliyor
Deniz Kulübü'nde inşaat var. Havuz mu yapılıyor?

Editör: Pusula Gazetesi