Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Badminton Takımı, 8-12 Mart 2019 tarihleri arasında Türkiye Üniversiteler Spor Federasyonu tarafından Antalya'da düzenlenen Üniversitelerarası 2'nci Lig Badminton mücadelelerinde grup birincisi olarak Badminton 1'inci Ligi'ne yükseldi.

20 üniversiteden kadın ve erkek sporcuların yarıştığı mücadelede, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Badminton Takımı, ilk aşamada 5 maçtan oluşan takım müsabakalarında 4 üniversiteyi geride bırakarak finale kaldı. Final grubunda ise, oldukça çekişmeli geçen yarışmaların sonucunda 5 üniversiteyi mağlup edip grup birinciliğini elde etti. Böylece önümüzdeki yıl ZBEÜ'yü 1'inci Lig'de temsil etme hakkı kazandı.

'ZBEÜ'NÜN BAŞARILARI SPORDA DA DEVAM EDİYOR"

Badminton 2'nci Ligi'nden grup birincisi olarak 1'inci Lig'e yükselen ZBEÜ Badminton Takımı'nı tebrik eden Rektör Prof. Dr. Mustafa Çufalı, "Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'nin bilim, sağlık, kültür ve sanat alanındaki başarıları sporda da hız kesmeden devam ediyor. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) öğrencileri, üniversitemizi ve şehrimizi en iyi şekilde temsil etmeyi sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde teniste alınan madalyaların ardından bizleri gururlandıran öğrencilerimiz, Badminton 1'inci Ligi'ne yükselerek, üniversitemiz adına sporda ciddi bir başarıya daha imza attılar. Bu vesileyle Üniversitemiz adına mücadele eden sporcuları ve antrenörlerini kutluyorum. Sporcularımızı desteklemeye devam edeceğiz" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi