Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, basına yansıyan Kapuz Plajı'na akan lağım görüntüleri ile ilgili açıklama yaptı.

'Kapuz Plajı'na lağım akıyor' haberi üzerine Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü çalışanlarını plaja yönlendirdiklerini belirten Başkan Alan "Su ve Kanalizasyon Müdürümüz başta olmak üzere, tüm arkadaşlarımız hemen gittiler, tespitler yapıyorlar. Çünkü biz vatandaşımızın denize girdiği noktaların hiç birinde, böyle bir akıntı, sızıntıya tahammülümüz yok. Hemen biz de tabi arkadaşlarla alarm durumuna geçirdik" dedi.

"BİZE ULAŞAN KESİNLEŞMİŞ BİR SIZINTI YOK AMA TABİ BİZ GARDIMIZI ALIYORUZ"

Başkan Alan, Pusula'nın sorusunu şöyle yanıtladı;

"Bu sezon mevsim normallerinin üzerinde yağış oldu. Yağmur yağdığı zaman yağmur sularıyla beraber, Kapuz Plajı başta olmak üzere sahillerimizde renk değişikliği olduğu zaman insanlarımız hemen 'Acaba bir sızıntı mı var, bir kanalizasyon mu akıyor' diye düşünüyor. İster istemez akıllara geliyor. Biz de tabi her ihbarı ve her şikayeti arkadaşlarımızla değerlendiriyoruz. Su ve Kanalizasyon Müdürümüz başta olmak üzere, tüm arkadaşlarımız hemen gittiler, tespitler yapıyorlar. Çünkü biz vatandaşımızın denize girdiği noktaların hiç birinde, böyle bir akıntı, sızıntıya tahammülümüz yok. Vatandaşım da bunu tabi ki haklı olarak istemiyor, Renk değişikliği olduğu zaman ister istemez acaba mı sorusu akıllara geliyor. Kapuz Plajıyla ilgili en son yağmur yağdığından sonraki gün böyle bir renk değişikliği olunca, hemen biz de tabi arkadaşlarla alarm durumuna geçirdik. 'Gidip bakın' dedik. Şu an bize ulaşan kesinleşmiş bir sızıntı yok ama tabi biz gardımızı alıyoruz. Çünkü mahallelerimizde, sokaklarımızda ister istemez sızıntı, sıkıntı olan yerlerimiz oluyor. Bunları mümkün olduğu en kısa sürede kapatmak için arkadaşlar 7-24 çalışıyor, sağ olsunlar gayret gösteriyorlar. Ama şu an Kapuz Plajı'nda bir akıntı, bir sıkıntı yok kanalizasyonla ilgili, vatandaşın için rahat olsun."

"KAPUZ PLAJI'NI MAVİ BAYRAKLI YAPACAĞIZ"

Kapuz Plajı'nın kendileri için çok önemli olduğunu belirten Alan "Onunla ilgili çalışmalarımızı tamamlıyoruz. Daha önce biliyorsunuz mavi bayrağımız vardı. Şu an yok. Biz tekrar Kapuz Plajı'mızı Zonguldak'ımızı mavi bayraklı bir plaja ulaştırmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Kapuz Plajı bizim için çok önemli. Vatandaşımızın, dışarıdan gelen misafirlerimizin, dostlarımızın bu aşırı sıcaklarda serinlemesi için, deniz keyfini çıkarabilmesi için en önemli yerimiz. Bayağı bir güzelleştirmek için elimizden geleni yaptık. İnşallah seneye daha da güzel olacak. Diğer plajlarımız Uzunkum ve Kızlar Plajı da başta olmak üzere onları da seneye revize edeceğiz" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi