Bu yıl 30'uncusu gerçekleştirilen Alaplı Yağlı Güreşlerine birbirinden ünlü isimler katıldı. Kırkpınar'ın son şampiyonu Ali Gürbüz'ün yanı sıra ünlü güreşçi, Survivor şampiyonu İsmail Balaban'ın yanı sıra bir çok ünlü isim katıldı.

Sabah saatlerinde başlayan ve oldukça zevkli ve çekişmeli geçen karşılaşmalar sonunda İsmail Balaban tüm rakiplerini devirerek şampiyonluğunu ilan edip başpehlivan oldu.

İsmail Balaban çeyrek finalde Kırkpınar şampiyonu Ali Gürbüz'ü devirirken, yarı final ve final maçlarından da üstün ayrıldı.

ÖMER SELİM ALAN, İSMAİL BALABAN'I KUTLADI
Zonguldak Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen Türkiye Bay-Bayan Büyükler Boks Şampiyonası'nı izleyen Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, bu etkinliğin ardından Alaplı'ya giderek Alaplı Yağlı Güreşlerini izledi. Şampiyon olan Başpehlivan İsmail Balaban'ı ilk kutlayanlar arasında Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan da vardı. Alan, Balaban'ı kutlayarak selfie çekti.

Ömer Selim Alan, "Alaplı Belediye Başkanımız Sn. Nuri Tekin tarafından düzenlenen 30. Geleneksel Alaplı Yağlı Güreşlerinde başpehlivanlığı kazanarak müthiş bir performans sergileyen İsmail Balaban'ı tebrik ediyorum." İfadelerine yer verdi.