Spor Toto 2. Lig Beyaz grupta sezonu 47 puanla 8'nci sırada tamamlayan Zonguldakspor'da teknik heyet ve futbolcular tatile girdi. Ancak Kulüp Başkanı Süleyman Caner için daha sıkıntılı günler başladı. Caner bütün bir yaz boyunca, kongre çalışmalarının yanı sıra, Karaelmas Kemal Köksal Stadı tribün çalışmalarının takibi, yeni tesis çalışmaları, transfer çalışmaları derken kulübü ayakta tutabilmek için kaynak arayışlarını sürdürmek zorunda kalacak. Bunu yaparken de yanında kendine destekolabilecek, yükünü hafifletebilecek, maddi manevi destek olabilecek, kulüpçülükten anlayan, futboldan anlayan, idarecilikten anlayan ve en önemlisi maddi gücü olan yeni yöneticilerle devam etmek zorunda ki Caner ve Zonguldakspor son 3-4 sezonda yaşadığı maddi manevi sıkıntıları bir kez daha yaşamasın. Sezonun tamamlanmasıyla birlikte açıklamalarda bulunan Başkan Caner bakıldığında başarılı bir sezon geçirdiklerini, Play-Off'u zorlayan bir ekip görüntüsü çizdiklerini söyledi.

'Bu imkanlarla en iyisini yaptık'

Başkan Süleyman Caner, yaşadıkları maddi manevi sıkıntılara rağmen iyi bir sezon geçirdiklerini belirterek, "Sezon öncesindeki hedefimiz 10 seneden sonra çıktığımız ikinci ligde kalabilmekti. Ardından üst sıraları zorlamaktı. İlk hedefimizi yerine getirdikten sonra önümüze play-off şansı çıktı. Gidişat beklediğimiz gibi olmadı. Birkaç maçta aldığımız sonuçların iyi olmaması nedeniyle play-off şansımızı kaybettik. Ekonomik durum nedeniyle memleketin durumu, Zonguldak'ın durumu ortada. Maddi desteğin daha önce ki senelere göre az olması nedeniyle bir sıkıntı yaşadık. Bu sıkıntıya rağmen ligi yukarılara doğru zorlamasını bildik. Elimizde ki imkanlarla en iyisini yapmaya çalıştık. Bu sezon böyle oldu. Hayırlısı olsun. İnşallah verilmeyen bu desteklerin bundan sonra ki sezonlarda verilmesini birlik ve beraberliğimizin artmasını el elle vererek, konuşarak değil, icraata döndürürsek, daha çok imkan bulabiliriz. Takım daha çok ivme kazanarak belli yere gelir."

Bütün bir sezon boyunca maddi manevi sıkıntılar yaşayan Zonguldakspor'da Kulüp Başkanı Süleyman Caner her yıl olduğu gibi bu yıl da takvim satışlarının yanı sıra kapı kapı gezerek kulübe maddi destek çağrısında bulundu. Yönetim Kurulu'nda ise Caner'e destek veren sayısı bir elin parmaklarını geçmedi. Vali Ali Kaban'ın maddi destekleri, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir'in manevi destekleri, Başkan Caner'e 'can' verdi.

'Güçlü yönetim istiyorum'

Son dönemlerde hiçbir zaman güçlü bir yönetim oluşturma şansı bulamayan Kulüp Başkanı Süleyman Caner buna rağmen son 4 yılda 2 şampiyonluk, 1 play-off yaşadı, yaşattı. Son dönemlerde yönetiminde ise özellikle ikinci başkan Muammer Toprak, Genel Kaptan Hakan Hürfikir, Basın sözcüsü Şükrü Öztürk ve Süleyman Bezir, Musa Bahadır'ın dışında ortalıkta görünen yönetici yoktu.

Kongre süreci hakkında da değerlendirmede bulunan Başkan Caner "Bu dönem olağan genel kurul sürecimiz başlıyor. Kongre öncesinde Zonguldakspor'a maddi manevi yararlı olabilecek, katkı sağlayabilecek, mesaisini harcayabilecek arkadaşları yönetime kazandırmamız gerekiyor. Güçlü ve etkili ekip oluşturup güzel bir yönetim oluşturabilirsek çok iyi olacak. Bu ekiple birlikte de transfer dönemini etkili ve faydalı geçirdiğimiz taktirde, iyi bir sezon bizi bekliyor olacak inşallah" dedi.

Caner'in istediği yönetim kurulması halinde önümüzdeki 2017-2018 futbol sezonuna çok daha umutla bakma şansı bulacak olan taraftar ve camianın ise beklentileri çok daha yukarılarda olabilir.

'Transferi yeni yönetim yapacak'

2016-2017 futbol sezonunun tamamlanmasının ardından kırmızı-lacivertli ekipte sözleşmesi biten yaklaşık 14 futbolcu bulunuyor. Bu futbolcuların bazıları kiralık olmasına rağmen bir çoğu sözleşmeli ve etkili futbolcular. Sözleşmesi devam eden ise yaklaşık 10 futbolcu bulunuyor. Yaz döneminde yapılacak iç ve dış transfer çalışmaları aslında başladı, bazı futbolcular sezon boşunca izlendi, not alındı. Yeni yönetim kurulu oluşur oluşmaz da iç ve dış transfer çalışmalarının başlaması bekleniyor.

Zonguldakspor Kulüp Başkanı Süleyman Caner, sezon sonu itibari ile sözleşmesi devam eden ve biten futbolcuların olduğunu belirterek bu durumu yeni yönetim kurulu ile değerlendireceklerini söyledi. Başkan Caner "Sözleşmesi biten ve devam eden futbolcularımız var. Onların hepsini değerlendireceğiz. Transfer işlerine yeni yönetim oluştuktan sonra bakacağız. Onur ile ilgili çıkan haberler var. Henüz bize gelen resmi bir teklif yok" şeklinde konuştu.

'İlk maç Karaelmas Kemal Köksal'da'

2016-2017 futbol sezonunda Karaelmas Kemal Köksal Stadı'nda başlayan ve şu anda inşaatı devam eden Kapalı Tribün çalışmaları nedeniyle maçları Devrek İlçe Stadı'nda oynamak zorunda kaldıklarını belirten Kulüp Başkanı Süleyman Caner sezonun ilk maçını Karaelmas Kemal Köksal Stadı'nda oynayacaklarını söyledi. Başkan Caner "Taraftarımıza her zaman teşekkür ediyorum. Taraftar takımını hiç bir zaman yalnız bırakmadı. İnşallah bu sezon kendi sahamız olan Karaelmas Kemal Köksal Stadı yeni sezona yetişecek.İlk maçımıza da kendi sahamızda oynayacağız. İlk maçtan son maça kadar aynı aşk aynı heyecanla takımını destekleyecek, iyi günde kötü günde takımı yine taraftarımız desteklerse iyi sonuçlar alıp, bir üst lige çıkma şansı yakalarız" dedi.

Zonguldakspor tamamlanan 2016-2017 futbol sezonunda maçlarını Devrek İlçe Stadı'nda değil de, Karaelmas Kemal Köksal Stadı'nda oynamış olsaydı, 8-10 puan daha fazla toplar, Play-Off'a da kalmış olurdu. Karaelmas Kemal Köksal Stadı'nda oynamanın ne denli önemli olduğunu taraftar, yönetim, teknik heyet ve futbolcular farkında, ama yetkililer değil.

'Tesis için Kaban talimat verdi'

Zonguldakspor'un yıllardır en büyük sorunu olan tesisleşme konusunda takıma görevde olduğu süre içinde desteğini esirgemeyen Vali Ali Kaban'ın kendilerine destek olduğunu belirten Kulüp Başkanı Süleyman Caner tesisleşme konusunda önemli gelişmelerin olduğunu söyledi. Başkan Caner, "Tesis konusunda Sayın Valimiz Ali Kaban gerekli talimatları verdi. Tesis konusunda gerekli çalışmalar yapılıyor. İnşallah çalışmalar bunlardan sonuç alıp Zonguldakspor'a yeni tesis kazandırırız" dedi.

Zonguldakspor yıllardır tesisi olmaması nedeniyle idmanlarını Karaelmas Kemal Köksal Stadı'nda yapmak zorunda kalıyor. Bu nedenle resmi maçlarda futbolcular kötü zeminde futbol oynamak zorunda kalıyor. İddialı ve hedefi olan takımlar için kötü zemin her zaman dezavantaj olmuştur. Zonguldakspor ise bu dezavantajı yıllardır yaşıyor. Buna rağmen Karaelmas Kemal Köksal Stadı'nda oynamanın avantajını en iyi şekilde kullanıp taraftarına başarılar yaşatabiliyor. İyi bir tesis kazandırılması halinde Zonguldakspor idmanlarını yeni tesisinde gerçekleştirecek, hafta sonu ise Karaelmas Kemal Köksal'da güzel zeminde taraftarına futbol ziyafeti çektirir.

Editör: Pusula Gazetesi