Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı kongreye gidiyor. Ereğlili iş adamı Arslan Keleş, Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı'na aday olduğunu düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı. Keleşler Park Otel toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, daha önce TSO seçimlerine aday olan Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem ve grubundaki çok sayıda işadamı ile Arslan Keleş'i destekleyen TSO üyesi işadamları katıldı.Keleş, "Ereğli'nin ekonomisine sahip çıkmak için önce Ereğli'nin sahip olduğu değerleri bilmek gerektiğini düşünüyoruz. Bu anlamda öncelik artık üniversitemizin, sanayiye baktığımızda Erdemir başta olmak üzere büyük yatırımlarıyla bugün dünyanın tanıdığı şirketlerimiz bizim güçlü kanatlarımız halindedir. "

"BİRLİKTE HAREKET ETMENİN ÖNEMİNE İNANIYORUZ"

Ereğli'nin geleceği için el ele verdiklerini belirten Keleş, şöyle devam etti: "Ben ve arkadaşlarım bu güzel memleketin köklü geleneklerini genç fikirler ve dinamik projelerle geleceğe taşıyacak oluşumların heyecanı içindeyiz. Bugün içinde bulunduğumuz durağan durumdan çıkışı sağlayacak bilgi birikimi ve donanıma sahibiz. Çıktığımız yol Ereğli'de var olan sanayicimizin, esnafımızın, yatırımcımızın, girişimcimizin hayal ettiği hedeflere giden yoldur. Aynı otobüsün içinde farklı temsil noktalarındaki arkadaşlarımızı maalesef göremiyoruz. Başlangıçtaki fotoğraf da bunun göstergesidir. Bundan sonra Ereğli'nin menfaati olan her noktada birlikte olacağız. Aynı çatı altında aynı hedefe yürüyeceğiz. Seçilmiş yönetimin içindeki arkadaşlar iki dönemdir gayret ediyorlar. Mutlaka hizmetleri vardır ama biz yeterli olmadığını düşünüyoruz. Bu hizmetleri daha ileri götürmek için biz bu işe adayız. Bir siyasi kimliğimiz var ama yönetime aday olan arkadaşlar olarak hepimiz farklı siyasi partilerden geliyoruz. Biz farklı renkleriz. Artık Ereğli'de bir araya gelen bir kurum kimliği haline gelmemiz gerekiyor. TSO En güçlü sivil toplum kuruluşudur. Dolayısıyla çok güçlü temsil edilmesi gerekir. Maksat kavga etmek değil, üzüm yemek için buradayız.

"KAVGA ETMEK KOLAY, MAGAZİNSEL OLUR, POPÜLER HALE GELİRİZ AMA GEREK YOK"

Amaçlarının eleştirmek olmadığını belirten Keleş, "Biz çözüm önerilerimizle, yaptıklarımızla farklılığımızı ortaya koyacağız. Kavga etmek kolay, magazinsel olur, popüler hale geliriz ama gerek yok buna. Bizim yapmak istediğimiz birlikte Ereğli'de neleri değiştireceğiz. Şehri tekrar sanayi şehri haline getirmemiz gerekiyor. Gemi endüstrisi ile ilgili bir kriz var, hala devam ediyor. Üretim çeşitliliğini arttırmamız gerekiyor. Öğrenci sayımızı acil şekilde arttırmamız gerekiyor" diye konuştu.

"GÜÇLÜ BİR EROZYON VAR"

Bir önceki seçimde Ereğli TSO'nun üye sayısı 3 bin 200 iken, bu seçimde 1765 olduğunu ifade eden Keleş, "Ereğli'de güçlü bir erozyon var, erime var. Yedi meslek grubumuz var etkin bir şekilde çalışmaları gerek. Maalesef bunlar bugüne değin etkin şekilde çalışmadı. Kadın girişimciler, genç girişimciler ortada yok. Bunları hayata geçirmek gerekiyor. Olmayan komiteler için ayda bir kez imza vermenin bir anlamı yok. Bu memleketin çok sorunu var. Herkesin bir fikri var. Herşeyi benim bilmem de mümkün değil. Böyle bir iddiam yok. İrfan bey vizyonumuz, misyonumuz bir yere kadar dedi. Hiçbir yere aday olmadığını söyledi. Koltuklar ilelebet oturulacak makamlar değildir. Bırakabilmek lazım. Bırakmak güzeldir, erdemdir. Odamızın yedi meslek grubu var, üye sayısı bin 765. Bunu yedi meslek grubuna bölmüşler. Tüm listeleri yayınlamışlar. Dilekçeyle listeleri almak için başvurduk. Üye listelerinde adres bilgileri yok, yetkili kişi bilgileri yok, telefonlar yok. Sadece şirket isimleri var , nace kodu ve yaptığı iş kolu var. Ben bu odanın üyesiyim. Bu tesisin ortaklarından biriyim.

ERDEM: "BİRLEŞMEYE KARAR VERDİK"

Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem, bundan önceki TSO seçimlerine ayrı ayrı girdiklerini belirterek, mevcut yönetimi değiştirmek istediklerini ancak bunu başaramadıklarını belirterek şunları söyledi: "Bugünkü yönetim için, TSO yönetimi için, hepsi benim için iyi insanlardır. Yönetici olarak ringe çıkmak çok önemlidir. Onlar da ellerinden geleni yapmak istiyorlar. Ama görünen o ki verdikleri mücadele Ereğli'ye yetmiyor.

"ERDEM OLARAK ADAY DEĞİLİM"

Kendisinin bugünkü yönetimi tenkit etmediğini ama başarısız bulduğunu dile getiren Erdem şunları söyledi:". Aslan beyle arkadaşları oturacaklar, yeni bir kadro seçecekler. Ereğli'nin sıkıntıları fazla. Siyasi olarak da fazla. Belediyeyi düşünebiliyor musunuz, ekseriyet sizde, belediye encümenini CHP'ye veriyorsunuz. Doğru mu, değil. Demir çelik ile münasebetlere bakıyorsunuz o da iyi değil, politikacı, DTO, TSO hepsi birbirine karışmış durumda. İrfan Erdem olarak aday değilim. Genç, yeni nesilleri getirmek lazım. Biz vizyonumuzu tamamladık. Yaşımız bu gibi işletmelerde, STK'larda başkanlık yapmaya müsait değil. Donanımımız müsait, bilgimiz müsait, konulara vakıfız, hükümetle aramız iyi. Olmayan ne var, enerji. Ayda iki defa Ankara'ya gideceksiniz. İki gün Ankara'da kalacaksınız. Senede yirmi dört gün eder. Bir bakanlıktan çıkıp diğer bakanlığa gideceksiniz. Bu enerjimiz var mı, belki başlangıçta olur ama sonra düşer. Genç insanların ufkunu açmak lazım.

"GENÇLERİN ÖNÜNÜ AÇMAMIZ LAZIM"

Erdem, kendisine yöneltilen bir soru üzerine " Gençlerin önlerini açmamız lazım. Ben hiçbir göreve talip değilim. Deniz Ticaret Odası başkanlığı da yapmayacağım. Bizim de üstlerimiz var illa devam et derlerse o zaman şartlar değişiyor "diye konuştu. Erdem, kendisine göre tüm adayların birleşmesi gerektiğini savundu.

Editör: Pusula Gazetesi