Zonguldak´ın Çaycuma ilçesine bağlı Aşağıtaşçılar köyünde ikamet eden zihinsel engelli Suat Kumseren (32), sara hastası eşi Sevgi Kumseren (30) ile görücü usulüyle evlendi. Çiftin altı yıl süren evlilikleri boyunca Mehmetcan (2), Kardelen (3) ve Kader (4) isimli üç çocuğu oldu. Engelli çift arasında zamanla şiddetli geçimsizlik başladı. Yaklaşık 3.5 ay önce ailesini terk eden Sevgi Kumseren babasının evine gitti. Üç ayda bir aldığı sakat maaşıyla çocuklarına bakan engelli baba, eşinin geri dönmesine
rağmen evi defalarca terk ettiğini anlattı. Annesi Semiha (64) ve babası Mehmet Kumseren (79) ile birlikte yaşayan Suat Kumseren, eşinin evine dönmesinin soruna çare olmayacağını ifade etti.


ÇOCUKLARIM BENİM GELECEĞİM
Eşinin zamanla gelerek çocuklarına bakıp gittiğini anlatan engelli baba, çocuklarını Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu´na vermeyeceğini belirtti. Devletten çocuklarına bakmak için ´çocuk maaşı´ isteyen engelli baba şunları söyledi: "Altı yıllık evliyiz ancak bu evlilik kötü geçti. Üç aylık sakat maaşı alıyorum. O da 550 TL ediyor. Aldığım parayla geçinmeye çalışıyorum. Eşim beni Ramazan Bayramı´nın birinci günü terk etti. Köyümüze seyyar araba geliyor, sebze ve meyve satılıyor. Oraya yazdırarak
çocuklarıma yiyecek alıyorum. Öyle böyle idare ediyorum. Çocuklarım benim geleceğim. İleride bana onlar yarın bir gün bakacak."
TORUNLARIMA BAKARIM
Dört yaşındayken köprüden düşen oğlunun sakat kaldığını anlatan baba Mehmet Kumseren de oğlu ile gelinine karışamayacağını ancak gelini nedeniyle çok sıkıntılar yaşadıklarını anlattı. Mehmet Kumseren, üç ayda bir aldığı 290 TL´lik yaşlılık maaşıyla torunlarına bakacağını ifade etti.
Editör: Pusula Gazetesi