İl Genel Meclis Başkanı İsmail Terzi Başkanlığı´nda Özel İdare Toplantı Salonu´nda yapılan Meclis Toplantısı´nda 2010 yılı bütçesine göre hazırlanan raporlar görüşüldü.
Toplantıda, 2010-2011-2012 yılları olmak üzere, teklif ekinde sunulan, üç yıllık derslik ihtiyacı planının onaylanması hususu görüşüldü.
Rapor hakkında meclisi bilgilendiren Milli Eğitim Şube Müdürü Kadri Arslan, Merkez İlçe, Ereğli ve Alaplı´da ikili öğretim yapıldığını belirterek, Çaycuma, Devrek ve Gökçebey ilçelerinde de sabahçı-öğlenci sisteminin kaldırılması için çalıştıklarını belirtti.
Teklifte sunulan yeni dersliklerin, en geç 31 Aralık 2009 tarihine kadar Milli Eğitim Bakanlığı´na bildirmeleri gerektiğini belirten Arslan´a, İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Terzi´den sert yanıt geldi. Kurum yöneticilerinin teklifleri son güne bırakarak işi oldubittiye getirmeye çalıştıklarını belirten Terzi; "Bundan sonra hangi kurum olursa olsun. ´Vay benim yasal sürem aştı. Bu bugün geçmez ise yatırıma girmez´ mazeretleri bizi hiç ilgilendirmez. Bu tür konular üzerinde seçilmiş İl Genel Meclis Üyeleri´nin kararı soruluyor ise onlara bunun üzerinde komisyonda çalışacak zaman ve fırsat bırakılmalı. Birkaç ay önce ellerine gelen bu teklif meclisimize önceki gün gelmiş. Bunlar önümüze vakti zamanında gelmesi lazım. Meclisin bitmesine bir gün kaldı, yılbaşında meclis yok diye bunun onaylanması lazım şeklinde bundan sonra önümüze böyle bir evrak gelmesin. Herkes görevini vakti zamanında yapsın. Nasılsa vatandaş İl Genel Meclisine parasal durumu yetmediğinden dolayı yapamadığı hizmetlerin hesabını soruyorsa, kurumlarda kendi sorumluluğunu bilsin. Elbet de biliyorlardır ama meclise teklifte bulunacaklarsa zamanında gelsinler. Burada herkesin amacı Zonguldak´a hizmet yapmaktır. İl Genel Meclisi&[#]8217;nin görevi kendisine verilen kanunlar çerçevesinde Zonguldak´a hizmet etmektir. Bundan sonra önümüze oldu bitti tabiriyle evrak gelirse arkadaşlarımız da gerek takdiri kullanırlar. Daha dikkatli olursak iyi olur" dedi.
Ardından, İl Özel İdaresi´nce Plansız Alanlar İmar Yönetmeliği´nin Bayındırlık ve İskân Bakanlığı genelgesinin 2. maddesi gereğince onaylanması istenen, Devrek´in Mahmutoğlu, Karacaören, İslamköy, Burhanoğlu ve H.Çavuşoğlu Köyleri´nin Köy Yerleşik Alan Planı ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. 2010 yılı bütçesine göre tanzim edilen, İl Özel İdaresi 2010 yılı Yatırım Programı ile ilgili Plan ve Bütçe ile İmar ve Bayındırlık Komisyonları´nın ortaklaşa hazırladıkları 20-142 nolu raporları görüşüldü ve komisyondan geldiği şekliyle oybirliğiyle kabul edildi. 2009 Mali Yılı sonuna kadar harcanama-yacağı belirlenen, bütçenin çeşitli harcama kalemlerinde bulunan toplam 2 milyon 404 bin 849,55 TL ödeneğin, Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliği´nin 36. maddesi gereğince tenzil edilerek, ihtiyaç bulunan ilgili harcama kalemlerine aktarılması hususu görüşüldü ve oy birliğiyle kabul edildi.
Editör: Pusula Gazetesi