Bartın&8217;da Perşembe günü arife ile başlayan ve 5 gün süren Kurban Bayramı, bayramın adına ve anlamına uygun bir şekilde birlik beraberlik, kaynaşma ve dayanışma içinde geçti. Valilik tarafından Belediye Sosyal Tesisleri&8217;nde düzenlenen bayramlaşma töreni her bayramda olduğu gibi bu bayramda da büyük ilgi gördü. Vali İsa Küçük Başkanlığı&8217;nda gerçekleşen bayramlaşmada siyasetten bürokrasiye, sivil toplum örgütlerinden vatandaşlara varıncaya kadar herkesimden birçok kişi hazır bulundu. Bürokratlar, partiler, dernekler ve odalardan bayramlaşmaya üst düzeyde tam kadro katılım oldu. Vali Küçük, bayram konuşmasında, dünyanın birçok ülkesiyle birlikte Türkiye&8217;de de etkili olan domuz gribine karşı hijyenin önemine dikkat çekerken, uzmanların bayramlaşırken dikkatli olunmasını istediğini hatırlattı. Bayramda trafiğin yoğun olacağını da belirten Vali Küçük, vatandaşların trafik terörüne karşı dikkatli olmalarını isterken, bayramın huzur ve güven içinde geçmesi için her türlü tedbirin alındığını da söyledi.



Bizi bir arada tutan değerler



Vali Küçük, bayram konuşmasında &8220;Tüm Bartınlı hemşerilerimin ve Bayramı ilimizde geçirmek üzere ilimize gelen vatandaşlarımızın Kurban Bayramlarını kutlarım. Birlik ve beraberliğimizin sürekliliği yönünden vazgeçilmez önem taşıyan bayramlar, en temel manevi zenginlik kaynaklarımızdır. Bayramlar, dargınlıkların ve kırgınlıkların unutulduğu, insanların üzüntülerinden uzaklaşarak sevgiyle kucaklaştığı, köklü dostlukların kurulduğu sevinç günleridir. Bayramlar, bireyleri ortak duygu ve düşüncelerde buluşturarak, üzüntüde ve sevinçte birleştirmekte, bizi bir arada tutan değerlerin içtenlikle yaşanmasını sağlamaktadır. Bireylerin birbirine olan sevgi bağlarının, kardeşliğin, hoşgörünün ve en önemlisi insan olmanın öneminin kavranmasını olanaklı kılan bayramlar, birlik ve beraberliğimizi güçlendirerek, yardımlaşma ve dayanışma duygularımızı pekiştirmektedir&8221; dedi.



Bayramlaşmadan sonra ziyaretler



Vali İsa Küçük ve beraberindeki protokol üyeleri Belediye Sosyal Tesisleri&8217;ndeki bayramlaşmanın ardından Bülent Ecevit Bulvarı&8217;ndaki Subay Gazinosu&8217;na geçerek burada bayramlaşma için kendilerini bekleyen askeri personelle bayramlaştı. Vali Küçük Başkanlığı&8217;ndaki heyet daha sonra Aladağ mahallesindeki Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi&8217;ne geçerek burada da bayramı hastanede geçirmek zorunda kalan hastaların bayramını kutladı. Odaları gezerek hastalara geçmiş olsun deyip acil şifalar dileyen Vali Küçük, hastane yetkililerinden de yatan hastaların durumu konusunda bilgiler aldı. Vali Küçük, odaları gezerken karşılaştığı bir bebeği sevdikten sonra yakasına küçük altın taktı. Hastalar Vali Küçük&8217;e ve beraberindeki protokol üyelerine kendilerini bayram günü hasta yataklarında ziyaret ederek moral verdikleri için teşekkür etti.



Huzurevi sakinleri duygulandı



Protokol üyeleri ile birlikte hastanenin ardından Şiremirçavuş köyü mevkiindeki Polisevi&8217;ne geçen Vali Küçük, burada da 24 saat görev başında olan polislerle bayramlaştı. Emniyet mensuplarının tek tek elini sıkarak bayram kutlaması yapan Vali Küçük ve protokol üyelerinin son durağı Huzurevi oldu. Özellikle bayramlar gibi özel günlerde daha çok ziyaretçi yolu gözleyen huzurevi sakini yaşlılar Vali Küçük ve beraberindeki protokol üyeleri tarafından bu bayramda da hatırlanmanın mutluluğunu yaşadı. Daire müdürleri, parti başkanları, dernek ve oda başkanlarından oluşan kalabalık topluluk huzurevi sakinlerine duygulu anlar yaşattı. Ziyaret sırasında gözyaşı döken yaşlılar oldu. Eşi Emine Küçük ile birlikte yaşlıların ellerini öperek bayramlarını kutlayan Vali Küçük, onlarla sohbet ederek, hal hatır sordu.



Eski bayramlar konuşuldu



Huzurevi ziyareti sırasında yaşlılarla yapılan sohbetlerde eski bayramlar da konuşuldu. Anıların tazelendiği ziyaretten dolayı çok mutlu olan yaşlılar kendilerini her zaman arayıp soran Vali Küçük ve eşi Emine Küçük ile protokol üyelerine teşekkür etti. Ziyaret sırasında Vali Küçük ve beraberindekilerle hatıra fotoğrafları da çektiren huzurevi sakinlerinin sevinci görülmeye değerdi. Yaşlılar ziyaret nedeniyle mutlu bir gün geçirdi. Protokolün huzurevi ziyaretinden objektiflere samimi ve sıcak görüntüler yansıdı.


Editör: Pusula Gazetesi