Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl ve İlçe teşkilatı Kurban Bayramı´nın birinci günü parti binasında bir araya gelerek, bayramlaştılar. Bayramlaşmaya, CHP Milletvekili Ali Koçal, CHP 22. Dönem Zonguldak Milletvekili Nadir Saraç, CHP´li Belediye Başkanı İsmail Eşref, İl Başkanı Osman Yayla, İlçe ve Belde Belediye Başkanları ve partililer katıldı.
Yayla: ´Birlik ve beraberliğimiz bozulmasın´
Bayramların başka bir anlam taşıdığını belirten İl Başkanı Osman Yayla; "Bayram vesilesiyle devletimize, insanlığa barış, birlik ve beraberlik duygularımızı sunuyoruz. Ulusumuz ve partimiz içerisine nifak sokmak isteyen çok büyük ve çeşitli güçler var. Bu birlik ve beraberliğimiz bozulmasın. Dışarıdan gelecek fiziki güçler vız gelir. Her gününüz bayram günü olsun, yolunuz açık olsun" dedi.


Eşref: ´Bayramlar dargınlıkların bittiği günlerdir´
Bayramların dargınlık ve kırgınlıkların bittiği gün olarak nitelendiren Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref: "Belediye olarak bayramı çeşitli tedbirler alarak insanların daha rahat kurban kesmelerini ve ulaşımda rahatlık sağlamak anlamında çalışmalar yaptık. Mezbaha nedeki hayvan kesiminin dışında vahşice kesim manzaraları yaşamamak için çok ciddi tedbirler aldık. Böylelikle halkımızın sosyal demokrat anlayışı ile daha iyi bayram geçirebilmesini sağlamak amacıyla ciddi adımlar attık. Tüm halkımıza sağlıklı mutlu daha nice bayramlar diliyorum" şeklinde konuştu.


Saraç: ´CHP´nin iktidar olduğu bayramlarda buluşalım´
22. Dönem CHP Milletvekili Nadir Saraç ise, bayramlar güzel adımlara atıldığını, insanların birbirleriyle dayanışmasını sağlayan günler olduğunu belirterek şunları söyledi:
"Günümüzde bayramları umut çağrıştıran müstesna gününde umut söyleminin fazlaca gündemde tutulmasından yanayım. İçinde bulunduğumuz koşullarda umutsuzluk yok ama en fazla umut olarak algılanan tek olgu Cumhuriyet Halk Partisidir.
İnşallah bundan sonra CHP´nin iktidar olduğu yeni bayramlarda buluşmayı diliyorum."

Koçal: ´Başbakan sağlık kontrolünden geçmeli´
CHP Zonguldak Milletvekili Ali Koçal; "Muhalefet olmamıza rağmen partimize daha çok destek ve omuz veren arkadaşlarımız var. Buda bizi güçlendiriyor. Partimizin son günlerde yükselmesi önümüzdeki günlerde asıl bayramımız olacaktır. Bugüne kadar TBMM´&[#]8217;de çıkartılan yasalar içerisinde hiçbir yasa vatandaşın lehinde çıkmamıştır. Bu yasaların tamamı iktidarın kendi düşüncelerini hayata geçirmek yönündedir. Önümüzdeki süreçte CHP´nin iktidarıyla bütün bu sorunları çözeceğiz. İnsanların CHP´den beklentilerine cevap vermeye hazırız" şeklinde konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi