Zonguldak&[#]8217;ın Çatalağzı beldesi mahalle muhtarları AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar&[#]8217;ı ziyaret ederek Çatalağzı Belediye Başkanı Mehmet Alim&[#]8217;in görüşme taleplerini ret ettiğini söyledi. Mahalle sorunlarını Uçar&[#]8217;a ileten muhtarlar, belediye başkanı ile aralarında oluşan diyalog sorununun bir an önce çözülmesini istedi.
Türkiye Muhtarlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Şerafettin Nas önderliğinde AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar&[#]8217;ı ziyaret eden Çatalağzı beldesi mahalle muhtarları Başkan Uçar&[#]8217;a sorunlarını iletti. Çatalağzı Belediye Başkanı Mehmet Alim&[#]8217;le çeşitli bahanelerle görüşemediklerini öne süren muhtarlar, sorunların çözülmesi için Başkan Hamdi Uçar&[#]8217;dan gerekenin yapılmasını istedi.

DİYALOG SORUNU

Mahalle muhtarları ile Belediye Başkanı arasında diyalog sorununun yaşandığını söyleyen Muhtarlar Derneği Muhtarlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Şerafettin Nas ise belediye başkanının bu güne kadar mahalle muhtarlarının bir araya gelmediğini söyledi. İlk defa böyle bir durumla karşılaştığını söyleyen Nas, &[#]8220;Bu arkadaşımız bu güne kadar hiçbir mahalle muhtarımızla bir araya gelmedi. Ben bu güne kadar bütün belediye başkanlarımızla toplantı yaptım. Ben ilk defa böyle bir şeye rastladım. Mehmet Alim benim arkadaşım herhangi bir kişisel sorunumuz olmaz. Kendisi hiçbir mahalle muhtarlarına cevap vermiyor. Arkadaşlarımıza &[#]8216;Siz bu işlere karışmayın&[#]8217; demiş. Kendisiyle ben birkaç defa görüştüm. Hatta birkaç kez ona &[#]8216;mahalle muhtarlarıyla toplantı yap&[#]8217; dedim. &[#]8216;Tamam&[#]8217; dedi ancak bu hiç gerçekleşmedi. Mahalle muhtarımızın biri, Çatalağzı Belediyesi Düğün Salonu&[#]8217;ndan sandalye istemiş. Ona da cevap vermemiş&[#]8221; diye konuştu.
Başkan Hamdi Uçar, ziyaret sırasında Çatalağzı Merkez Mahalle Muhtarı Murat Karayavuz&[#]8217;a cep telefonu ile Belediye Başkanı Mehmet Alim&[#]8217;i aramasını istedi. Muhtarların başkanın telefonlara çıkmadığı iddialarını ispatlamaya çalıştığını söyleyen Uçar, telefona cevap veren Alim ile görüştü. Uçar görüşme sonrası, &[#]8220;Ben burada başkanın telefonlara çıkmadığını ispatlamaya çalıştım. Öncelikle bir belediye başkanı muhtarın telefonuna çıkıyor mu çıkmıyor mu. Ben ona bakıyorum&[#]8221; dedi.

MAHALLELERİN KÜL SORUNU

Çatalağzı Belediyesi&[#]8217;nin mahallelerdeki çöp konteynırları yanına bırakılan külleri almadığını söyleyen Doğancılar Mahalle Muhtarı Ferit Ergen, mahallelilerin her gün kendisine küllerin alınmadığı gerekçesiyle tepki gösterdiğini dile getirdi. Ergen, &[#]8220;Aslında merkez mahalle muhtarlığının belediyeyle fazla ilişkisi olmaz. Benim bildiğim köy muhtarlarının ilişkisi çok olur. Ben her çöp alındığı tarih ve ayı takvimime yazarım. Konteynır çöpleri alınıyor. Buna diyeceğim yok. Kış ayı geldiği için vatandaşımız külünü çöp konteynırı kenarlarına bırakıyor. Bu gün 13. gün oldu. Kül alınmadı. Mahallemde gezmeye utanıyorum. Her gün mahallenin bayanları bana tepki gösteriyor. Başkan yapacağı işe de &[#]8216;tamam&[#]8217; diyor yapamayacağı işe de &[#]8216;tamam&[#]8217; diyor. Biz arada kalıyoruz&[#]8221; dedi.
Bunun üzerine cevap veren Uçar, &[#]8220;Külü neden almıyor. Onu soralım. Vatandaş da çöpün içine külü atarsa olmaz. Külü ve çöpü ayrı, ayrı toplanmalıdır. İstişare imkanı bulunmamış&[#]8221; diye konuştu. Sorunlarını dile getiren Merkez Mahalle Muhtarı Karayavuz, &[#]8220;Çatalağzı mahalledeki isim levhaları belediye deposunda hazır bulunuyormuş. ´Levhaları birlikte çakalım´ diye öneride bulundum. Nisan ayından bu yana bize &[#]8216;tamam&[#]8217; diyor. Biz Valiliğe dilekçe verdikten sonra, &[#]8216;Muhtar sen bizi niye şikayet ettin?&[#]8217; diyor. Başkan bunu şikayet olarak algılıyor. Vatandaş geliyor, adresini bilmiyor. Kapı numaraları tutmuyor&[#]8221; dedi.
Kırımsa Mahallesi&[#]8217;nde üç adet çöplük alanının oluştuğunu söyleyen Kırımsa Mahalle Muhtarı Neşat Cebeci ise şunları kaydetti:
&[#]8220;Bizim Çatalağzı&[#]8217;na bağlanan yolumuz çamur oluyor. Bağlantı yolunda üç tane çöplük oluştu. Başkana &[#]8216;burayı çöplük yapmayalım&[#]8217; dememize rağmen burası çöplük oldu. Paramızın yüzde 80&[#]8217;i Çatalağzı&[#]8217;na gidiyor. O güzergahı benim sizden ricam olsun, çöplüğe kadar çıkın görün.&[#]8221;

SORUNLAR HALK GÜNÜNDE ÇÖZÜLECEK

Mahalle muhtarlarına öneri sunan AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar da sorunların Belediyenin halk gününde çözülmesi için öneride bulundu. Uçar şunları kaydetti:
&[#]8220;Hangi saatte müsait olursa, halk gününe siz de gelin. Bizde gidelim. Özellikle zaman, zaman bir araya gelinip müzakere yapılmasını her zaman söylüyoruz. Yoksa her vatandaş atlayıp belediye başkanına veya vekile gitse o sorun çözülmez. Sağlıkta uygulanan temel adımlı uygulamalar uygulanmalıdır. Vatandaş önce mahalle muhtarına sorunlarını aktarmalıdır. Şerafettin Nas ile bir araya geliriz ve halk gününde buluşuruz.&[#]8221;
Editör: Pusula Gazetesi