Uluslararası Profesyonel Müzisyenler Derneği Genel Başkanı Yakup Karameşe, istişare toplantısı için İl başkanları ile İstanbul/ Kadıköy' de bulunan Genel Merkez'de bir araya geldi. Toplantıya Zonguldak'tan Uluslararası Profesyonel Müzisyenler Derneği Zonguldak İl Başkanı Yavuzhan Somuncu ve İl Başkan Yardımcısı Tanju Aksu katıldı. Yakın zamanda Uluslararası Profesyonel Müzisyenler Derneği Zonguldak Şubesinin faaliyete geçeceğini belirten Yavuzhan Somuncu "Müzisyenlere gereken önemin verilmesi için elimizden geleni yapacağız" dedi.

"SANATÇININ DEĞERİ BELLİ OLMALI"

Günümüz de sanatçılara gereken değerin verilmemesine dikkat çeken ve sanatçıların çalışma şartlarına vurgu yapan Uluslararası Profesyonel Müzisyenler Derneği Genel Başkanı Yakup Karameşe; "Türkiye Genelinde 50'nin üzerinde şubemiz var. Her geçen gün daha da büyüyoruz. Yurt dışında da bir çok ülkede temsilciliklerimiz var. Derneğimizin amacı, gerçek müzik sevdalılarını, gerçekten müziğe gönül vermiş kişilerin hem haklarını korumak hem de gerçek bir müzisyen nasıl olmalıdır gibi konularda bilgilendirmektir. Müzisyenin değeri belli olmalıdır. İki çeşit müzisyen algısı oluşmaya başladı. Biri evet gerçek müzisyen diğeri ise bizim tabirimizle 'laptopçu' dediğimiz ve mekanların daha ucuz para vererek çalıştırdığı kişilerdir. Bizce bunlar emek hırsızlığı yapıyorlar. İşte burada dernek olarak biz devreye girmek istiyoruz. Müzisyene gereken önemin verilmesini istiyoruz. Derneğimize üye olan Müzisyen arkadaşlara derneğimizin üye kartını veriyoruz. Müzisyen arkadaşlarımıza sigorta konusunda yardımcı oluyoruz. Yurt dışı vizelerinde yardımcı oluyoruz ve gelecek ile projeler oluşturmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

"ZONGULDAK, MÜZİSYEN ANLAMINDA ZENGİN BİR ŞEHİR"

Zonguldak'ta çok sayıda müzisyenin olduğuna vurgu yapan Uluslararası Profesyonel Müzisyenler Derneği Zonguldak İl Başkanı Yavuzhan Somuncu; "Derneğimizin çalışmaları ile özellikle Zonguldak'ta müzik anlamında bir çok şey değişecek. Zonguldak Müzisyen anlamında zengin bir şehir. Zonguldak Şubesi ile ilgili girişimlerimizi yaptık. Derneğimizin binasını ayarladık çok yakında taşınıp açılışını yapacağız. Piyasa da çok emek hırsızı var. Biz müzisyenlere gereken önemin verilmesi için elimizden geleni yapacağız. Derneğimizde gençleri müzikle buluşturup dünyanın iyi penceresinden bakmalarını sağlayabiliriz. Tüm çalışma arkadaşlarıma şimdiden başarılar diler tüm müzik sevenleri derneğimize bekleriz" dedi

Editör: Pusula Gazetesi