Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü Öğretim Görevlileri Yrd. Doç. Dr. Ahmet Özaslan ile Melih Geniş ile birlikte Rwthaachen Teknik Üniversitesi Enstitü Müdürü Prof. Nicolai Martens ve 13 bölüm öğrencisi Bartın´da Hema 1, 2 ve 3 nolu kuyuları ziyaret etti. Ziyarette Hema Endüstri A.Ş Bölge Müdürü Korhan Muharrem Şen ve teknik ekipten bilgiler alan öğrenciler metan gazı, doğalgaz, petrol arama çalışmaları ile kuyu kazı, inset, kuyular arası sürülecek galeri, kullanılan maden
teknolojileri ekipmanları, rezerv çalışmaları ve bölgede yapılan kömür sondaj çalışmaları hakkında bilgiler aldı. Gezi ve İncelemeler sonrası açıklama yapan Rwthaachen Teknik Üniversitesi Enstitü Müdürü Prof. Nicolai Martens, Hema Endüstri A.Ş´ nin Batı Karadeniz Mega Enerji Üssü Projesi ile dünyadaki en büyük yeraltı kömür işletmeleri arasında ilk sıralarda yer alacağını belirtti. Hema Endüstri A.Ş´ nin üretim öncesi ve sonrası kullandığı teknolojinin dünya standartlarında olduğuna dikkat çeken Prof.
Nicolai Martens, projenin Türkiye´nin enerji ihtiyacının büyük bir kısmını karşılayacağını ve 570 milyon ton taş kömürü projesinin büyüleyici ve çekici bir proje olduğunu dile getirirken, öğrencileri için eğitici ve yararlı olduğunu açıkladı.
Projenin dünya ülkeleri ve Türkiye için büyük bir maden projesi olduğuna dikkat çeken Prof. Nicolai Martens, Hema Endüstri A.Ş´ nin Amasra B Projesi´nde kısa zamanda çok büyük başarı gösterdiğini ve aynı anda 8 metre çap, bin metre derinliğe sahip 3 kuyu çalışmasının sürdürülmesi ile dünyada madencilik sektöründe bir ilke imza atıldığını vurguladı.
Editör: Pusula Gazetesi