Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilatlandırma Başkanı Haluk İpek, Ak Parti İl Teşkilatı&8217;nın düzenlediği İl Danışma Meclisi Toplantısı&8217;na katıldı.
Emirgan Otel´de düzenlenen toplantıya, Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek´in yanı sıra, Ak Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Fazlı Erdoğan, Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, İl, İlçe Yönetimi ve çok sayıda partili katıldı.
İl Kongresi&8217;nden sonra yeni yönetimi çok güçlü gördüğünü ve bu heyecan sayesinde Zonguldak´ın daha da güçleneceğini söyledi.
İpek konuşmasına şöyle devam etti:
"Bugün burada bulunmaktan çok mutluyum. Daha önce İlçe Kongresi&8217;nde bulunmuştum. İl Kongresi&8217;ne katılamadım. Birçok ile gidip geliyoruz ve buraya ilk geldiğim zaman teşkilat mensubu arkadaşlarımızın gözlerindeki pırıltıyı gördüm. O gözlerindeki aşkı gördüm. İnşallah o heyecan bundan sonra Zonguldak´ın geleceğine çok daha güç katacaktır. Çünkü Zonguldak´ın buna ihtiyacı var. Bu heyecan ve şevk göreceksiniz Zonguldak´ı yönetimiyle, Milletvekilleriyle çok daha iyi yerlere taşıyacaktır. Ben buna inanıyorum.
Bir kongre sürecini geride bıraktık. İl kongreleri her yerde olduğu gibi biraz daha heyecanlı geçer. Burada da öyle oldu. 2 arkadaşımızdan birisi kazandı. İnşallah bundan sonrada yapacağımız birçok iş var. Nerde aksaklık varsa kontrol edecekler ve teşkilatı güçlendirecekler."

´CHP´liler sus-pus içindeler´
CHP´nin Güneydoğu Anadolu ile ilgili geçmişteki raporlarını incelediklerini ve bu raporlarda daha ileri adımların atılması konusundaki maddeleri gördüklerini söyleyen İpek şöyle devam etti: "Siyasi partiler seçim zamanı programlar yapıyor. ´Bize oy verin sizin problemlerinizi çözeceğim´ derler. Biz ilk yola çıkış anında halkın önüne sunduğumuz programlarımızla yola devam ediyoruz. Ak Parti´den önce siyasi partiler seçime kadar halka programlarını sunuyor. Ancak seçim sonrası o programlarını ve problemlerin çözümünü yapmıyorlar. Gazetelerde haber dahi yapılmaya çekinilen konularda anayasa değişikliği bile yaptık. Aslında Demokratik Açılım´la ilgili yüzyıllardır aynı kaderi paylaşmış bu insanlarımıza son 30 yılda içlerine düşürülen fitnenin uzaklaştırılması ile ilgili yapılan adına demokratik açılım deyip, bununla ilgili konular siyasi partilerin programlarında var. Bu ülkede yaşayan herkes terör sorununun çözülmesini istiyor. Ak Parti demokratik açılımla bunu sürdürüyor. Diğer siyasi parti programlarında bunu dile getirdiler. Hatta CHP´nin raporlarında Güneydoğu ile ilgili çok daha ileri adımlarda bunu görüyoruz, bu raporları kendileri yazmamış gibi karşı çıkıp sus-pus içindeler. Ama bunu o noktalara getirememişler. İnsanın içine düşürülen fitneyi uzaklaştırmak da Ak Parti´ye nasip olacaktır."

´Süper güç olma yolundayız´
Türkiye´nin süper güç olma yolunda olduğunu belirten İpek; "Bakanlar Kurulu çok sağlıklı işliyor. Türkiye içerde kuvvetlenip dışarıda da büyük bir itibar sahibi.
Türkiye Anayasa´nın imkanları dahilinde süper güç olma yolunda. Her şey bu kadar düzenli olurken arızalı olanlar çıkıyor. Türkiye´nin bugüne kadar ki hastalıklarından bir tanesi kayıt dışı siyaset. Siyaseti halka hesap verme durumunda olan insanlar gerekirken, halka hiç hesap verme durumu olmayan insanlar yaptı.
Siyaset kendilerine yasak olduğu halde bugüne kadar sandıktan çıkmayan bir siyaset yapma durumunu gördük. Türkiye´de demokrasi geliştikçe, sandıktan çıkanlar Anayasa´da siyaset yapma yetkisi verilenler kayıtlı siyaset yaparak demokrasi gelişecek. Bunu hep birlikte göreceğiz. Kayıt dışı siyaset de gittikçe azalacaktır" dedi.

Uçar: ´Hedefe kilitlendik´
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilatlandırma Başkanı Haluk İpek´i aralarında görmekten mutlu olduklarını belirten Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar ise, teşkilat olarak hedeflerinin genel seçimlerde başarılı olmak olduğunu söyledi.
Yerel seçimler ve kongrelerimiz nedeniyle bu tür toplantılarına ara verdiklerini ve bundan sonrada bu tür toplantılara aralıksız devam edeceklerini ifade eden Başkan Uçar konuşmasına şöyle devam etti:
"Ülkemizde 15 gündür doğal afetlerle uğraşıyoruz. Karapınar ve Gökçebey´de üzücü olaylar yaşadık. Madencilik sektöründe de zaman zaman göçükler zaman zamanda grizu olaylarıyla karşılaşıyoruz. Son günlerde madencilik sektöründe şehit verdik. Onların ailelerine de başsağlığı diliyorum.
Bundan sonra tüm teşkilatımızla hedefe kilitlendik. Yani hep birlikte yerel seçimlere hazırlanıyoruz. Sizlerde taşın altına elinizi koydunuz. 7 yıllık dönem içerisinde hem genel merkezimizin çalışmalarıyla hem de yerel yönetimlerin çalışmalarıyla hedefimize ulaşacağımıza inanıyoruz. Muhalefetin tavırlarını da hepiniz görüyorsunuz. O nedenle biz kavga gürültü yaşamadan bu süreci tamamlayacağız. Elbette ki kırgınlıklar olacak. Ancak bu sorunları kendi aramızda halledeceğiz."
Editör: Pusula Gazetesi