Bartın Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü Meteoroloji Günü'nü düzenlediği etkinliklerle kutladı. Müdürlük bu kapsamda Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü'nü, Bartın Üniversitesi Proje Teknoloji Ofisini, Teknik Meslek Lisesi'ni, Kemal-Sabriye İlkokulu'nu, Bartın Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanlığını ve Tüv-Türk Araç Muayene istasyonunu ziyaret ederek günün önemine uygun afiş-broşür ve tanıtıcı dergiler dağıttı.
Konuyla ilgili açıklama yapan Bartın Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürü Birol Cangi şöyle konuştu: "Her yıl Bakanlığımız tarafından Dünya Meteoroloji Günü etkinliklerle kutlanmaktadır. Meteoroloji 'Ölçü Bilimi' olarak tanımlanmaktadır. Bugün tüm bilimsel çalışmalarda ve teknoloji de kullanılan Ölçü sistemleri Meteorolojinin Ölçü Bilim ana konusudur. Bununla ilgili olarak Bakanlığımız bünyesinde Meteoroloji ve Standardizasyon Genel Müdürlüğü bulunmaktadır. Elektronik teraziler, akaryakıt ve Lpg sayaçları kantarlar gibi bir çok ölçü ayar cihazlarının denetimi, kontrolü ve kalibrasyonu Meteoroloji ve Standardizasyon Genel Müdürlüğünün çalışma konuları arasındadır."
Çeşitli organizasyonlara imza attıklarını ifade eden Cangi, "İl Müdürlüğü olarak bizde Dünya Meteoroloji günü çerçevesinde 6 adet etkinlik düzenledik Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğümüzü, Üniversitemiz Proje Teknoloji Ofisini, Teknik Meslek Lisemizi, Kemal-Sabriye İlkokulu'nu, Bartın Üniversitesi Mühendislik fakültesi Dekanlığını ve Tüv-Türk Araç Muayene istasyonunu ziyaret ederek günün önemine uygun Afiş-Broşür ve tanıtıcı dergiler dağıtarak bilgiler sunduk" dedi.
Editör: Pusula Gazetesi