Zonguldakspor’da 2. Lige yüklemenin sevinci yaşanıyor. Takımın her adımında yanında olan Kulüp Basın Sözcüsü Şükrü Öztürk, kupaya uzanan Şampiyonluk hikayesini katıldığı Spor Kritik programında anlattı. Ender Yüksel’in sunumu ve Resul Kumaş’ın yorumlarıyla renk kattığı programa katılan Şükrü Öztürk, Tirespor ve Kızılcalbölükspor maçı öncesi yaşadıkları anıları ve 2. Lige uzanan başarı hikayesini çarpıcı tespitlerle paylaştı.

ŞAMPİYONLUK KENTİ BİR KADEME YÜKSELTTİ

Kentin ortak paydası Zonguldakspor’un başarısıyla herkesin yüzünü güldürdükleri için mutlu olduklarını vurgulayan Şükrü Öztürk, “Şampiyonluk Zonguldakspor’a kente hayırlı olsun. Bu şampiyonluk kenti bir kademe yükseltti. Bunun en güzel örneğini kentte bir kenetlenme, birliktelik olmasıyla gördük. Yıllardır beklediğimiz bir özlemdi. Burada kimse bir etkinlik yapıp 8-9 bin kişiyi Çanakkale’ye getiremez. Sivil toplum örgütü veya bir siyasi parti. Demek ki neymiş Zonguldakspor bu kentin ortak paydası.

ŞAMPİYONLUĞUN GİZLİ KAHRAMANLARI SİZLERİ UNUTMADIK!

Zonguldakspor’un Şampiyonluğunda emeği geçenleri de unutmayan Kırmızı-Lacivertli Kulübün Basın Sözcüsü, “Herkesin gönül verdiği bir sevda. Bu Şampiyonlukta emeği geçen Malzemecilerimiz Mahir, Saygın, Aşçımız Ayhan’dan, Kulüp Müdürümüz Muhammet, Muhasebeci Deniz, Masör İsmail’den tutunda Korsan’a varana kadar hepsinin emeği var. Bürokrasi anlamında Valimiz bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadı. Devamlı Başkanımızla irtibat halindeydi. Valimiz, Emniyet Müdürü bunun yanı sıra İlçe Belediye Başkanlarının da bize katkıları oldu. Yönetimde görev yapan 32 kişinin ufakta olsa büyükte olsa katkıları oldu. Sezon başında bu takımı kuran Cahit Terzi ve ekibinde yer alan Metin, Basri ve Birol hocaya onlara da katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.

TİRE SAHASI’NDA DOLAŞAN İKİ LEYLEK’İN KERAMETİ!

Tirespor’la oynadıkları Yarı final rövanş maçı öncesi yaşadığı bir anıyı paylaşan Zonguldakspor Kulübü Basın Sözcüsü, “Tire maçı çok enteresandı. İzmir’e giderken kentin yüzde 70’inin turu atlayamayacağımızı düşündüğünü tahmin ediyorum. Benim içimden geçen oydu, çok fazla inanan kimse yoktu. Burada yediğimiz gol bize dezavantajdı. Maçtan önce Şenol hocaya 2-0 alacağız dedim.

Maçtan önce yaşadığımız anıyı paylaşmak istiyorum. Kuşadası’nda kalıyoruz, Saygın’la birlikte maç toplantısına gittik. Tireliler bize hiç hoş geldin demedi, çok gergin bir ortam var. Saha zemine bakalım dedim sahaya girdik. Kale direğinin yanında iki tane leylek var. Saygın’a dedim koş şu leylekleri uçur dedim havalandılar. Saygın’a 2-0 maçı alacağız hiç merak etme dedim. Tire’de çocuklar çok iyi oynadı çok farklı olabilirdi. Mert orta alanda takıma pas yaptırarak maçın daha fazla gerilmemesini sağladı, burada güzel bir centilmenlik örneği gösterdi. Şampiyonluk aşamasında bizim için Tirespor maçı çok önemliydi. Diğer taraftan gelen Kızılcabölükspor ve Düzyurtspor’u yeneceğimizden emindik.

4 YER MİYİZ DEDİM… ŞENOL HOCA YOK DEYİNCE 3-1 ALIRIZ DEDİM O ZAMAN!

Kızılcabölükspor’la oynadıkları final maçında öncesinde Şenol hocayla aralarında geçen diyalogu anlatan Öztürk, “Kızılcabölükspor maçı öncesi Şenol Hocaya ‘Kızılcabölük’ten 4 yer miyiz ?’ dedim. Yok dedi o zaman maçı 3-1 alırız, Batuhan’da üçüncü golü atar dedim. Batuhan üç tane net pozisyonu atamadı bizi mahcup etti. Olsun bu işin güzel kısmı, oradan o kadar insan mutlu döndü bu önemliydi.

Beni yıllardır aramayan insanlar aradı maçı gelebilmek için. Çanakkale Dardanel yöneticilerine teşekkür ediyorum, geldiler bize otelde ziyaret ettiler. Mitroviç hoca geldi. Çanakkale esnafı, gezilerden görmediği kadar büyük bir para bırakmıştır Zonguldakspor taraftarı.

FEDERASYONUN STADYUM SECİMİ

Final maçının Çanakkale’ye alınmasıyla ilgili Federasyon ile yaptığı görüşmeleri de paylaşan Öztürk, “Maçın yer değişme süreci yaşadık. Bursa’da Federasyonda görüşmeleri ben yapıyordum. Son maçınızı 3800 kişi izlemiş, 5800 kişilik size yer ayırdık sizin orayı doldurma şansınız yok diyor. Bu farklı bir durum diyorum, bizim stadın fiziki şartları elverişli olmadığından bu sayı düşük. Biz parametrelere göre hareket ediyoruz diyor. Çanakkale’ye kadar gelen herkese teşekkür ediyoruz. Bu maç Ankara’da veya Bursa’da oynansa su sayının iki üç katı insan gelecekti. Taraftarın bu Şampiyonlukta büyük katkısı vardır. 63 puan yapıp direk Şampiyon olarak çıkmayı düşünüyordum.

YÜREKLERİYLE SAVAŞARAK ŞAMPİYONLUĞU KAZANDILAR

İmkansızlıklar içinde Zonguldaksporlu futbolcuların savaşarak Şampiyonluğa kazandıklarına vurgu yapan Öztürk, “Sahamızın, kulübümüzün durumu ortada. Yokluk içinde Şampiyon olduk, bunun anlamı daha büyük bence. Rakipler 300-500 milyar para verip oyuncular aldı, bizim çocukların hepsi yürekleriyle savaştılar. Bazı hesaplarımız tutmadı. Bir takım 10-15 trilyona Şampiyon oldu, biz iki trilyona bunu başardık.

KARABÜKSPOR’LA DOSTLUK KÖPRÜLERİ KURULUYOR

Süper Lig’e yükselen Kardemir Karabükspor’u kutlayan Öztürk, iki kulübün taraftarları arasındaki husumete son vermek için adımlar atılacağını kaydetti. Öztürk, “Bir yıl aranın ardından yeniden Süper Lig’e yükselen Kardemir Karabükspor’u kutluyorum. Feridun Tankut Başkanlığında emeği geçen teknik ekibi ve futbolcuları tebrik ediyorum. Kastamonuspor’da iyi bir atılım yaptı, Amatörden başlayarak ara vermeden 2. Lige kadar yükselme başarısı gösterdi. Bölgemiz takımlarının iyi yerlerde olması, bize avantaj getirir. Bu neslin sebebini bilmediği, neden halen düşmanlık yaptığımız bilmediğimiz bir sebepten dolayı biz Karabük’e kötü konuşuyoruz, onlar bize kötü konuşuyor. Ceza yiyoruz, zarar gören hep biz oluyoruz. Bununda artık Feridun Tankut Başkanımızla yaptığımız görüşmede bizi kutladı. Taraftar gruplarıyla yaptığımız toplantıda bu husumetin bitmesi konusunda görüş bildirdiler. Yönetim ve taraftar gruplarıyla iki camia birbirlerini ziyaret edip bu dostluk köprüleri yeniden kurulacaktır. Et tırnaktan ayrılmaz, Zonguldak seyircileri arasında Karabük doğumlu insanlar aynı şekilde Karabükspor taraftarı arasında Zonguldak seyircisi mutlaka vardır. İki parça değiliz tek parçayız. Karabükspor’un Süper Lig’de olması bizim için bir avantaj. Futbolcu olsun, bilgi alışverişi konusunda destekler önemli. Her iki kulübün Taraftarlar gruplarını bir araya getirelim, bu bir milat olsun.

PTT BİRİNCİ LİG NEDEN OLMASIN!

Yeni sezonda planlama yaparak PTT Birinci Lige çıkmak için mücadele edeceklerine değinen Öztürk, “Bizde artık bir sınıf atladık, Karşıyaka, Ankaragücü, Kayseri Erciyes gibi takımlar gelecek. Grubumuza düşerse bunların gelmesi ihtimali var. Daha elit ligde mücadele edeceğimiz. Kafamızdaki düşüncelerimiz olursa neden PTTT Birinci Lig olmasın. İstanbulspor gitti takviyelerle Play-Off oynadı 2. Lig’de. 2. Ligi de çok büyütmemek lazım, tesisleşme şart. Bunu gerçekleştirirsek neden Birinci Lig olmasın.

KAPALI TRİBÜN YAPIMINA ŞİMDİ BAŞLANŞA YENİ SEZONA YETİŞİR

4 maçlık seyircisiz oynama cezası ve yapımı beklenen tribün konusuna da değinen Öztürk, “ Stadın fiziki yapısıyla bir problemimiz var. 9 hafta sahamızda olmayacağız. Bugün Stadın inşaatına başlansa Ağustos’un sonunda lig başlasa, Ekim-Kasım gibi o Kapalı tribün biter diye düşünüyorum. Kapalı Spor Salonu ve Hizmet Binası’nda inşaat çalışmalarının başladığını görüyoruz. Bizim asıl derdimiz Stadyum. Geçen sezon başında çökme tehlikesi nedeniyle tribünlerin belli bölümleri kapatıldı. Kapalı tribün yıkıldı ancak yıkarken de çok zorlandılar. Kendiliğinden çıkılacak denen tribün makinelerle zor yıkıldı. 4 maçlık bir cezamız var. Bu da içeride ve dışarıdaki maçlarla birlikte 9 hafta sahanızda olmayacaksınız anlamına gelir. Bu tarihlerde kapalı tribünlerin ihalesi yapılsa yeni tribünlerde maçı izleyebilir taraftarlarımız. En son hükümetin Vekilimizin aracılığıyla Şampiyonluk müjdesi diye kapalı tribünlerin yatırım programına alındığı açıklandı. 4 bin kişilik sanırım en son karar verilen, devamında stadyumun kalan kısımlarının rehabilite edilip koltuklandırılması ve açık taraftarının kapatılması gündemde.

FUTBOLCULARA ÖDENECEK PRİM KONUSU

Takımı Şampiyonluğa taşıyan futbolculara verilecek prim konusuna da değinen Öztürk, “Valimizin öncülüğünde Emir Eren’in Zonguldakspor’a büyük katkıları oldu. 200 Bin Tl’lik sembolik çeki kulübe gelerek takdim ettiler Valimizle birlikte buda hesaba geçti. Emniyet Müdürümüzün de Şampiyonluğa katkı yemeği düzenledi. Kesinlikle bir kutlama değildi yanlış anlaşılmasın ilimizden bir şehit haberi vardı. Yemeği katılanlar iş adamları, Belediye başkanları, parti temcileri, STK’lar destek verdiler. Emniyet Müdürümüze teşekkür ediyorum bu geceyi düzenlediği için. Bu çocuklar alın teriyle Zonguldakspor’u bir yerlere taşıdılar. Bu hafta söz verenler yerine getirdiğinde hesaplarına yatıracağız Şampiyonluk primlerini. Mali işlere Hakan Hürfikir bakıyor, ne kadar alacakları olduğunu tebliğ etti oyuncular kentten ayrılmadan. Futbolcular mutlu şekilde kentten ayrıldı. Hiç kimsenin maç alacağı kalmadan borcunu ödüyoruz, onlar bu takımı Şampiyon yaparak borçlarını ödedi. Bizde maddi olarak bu görevi yerine getirip hafta sonu ödemeleri tamamlarız.

YENİ SEZON ÖNCESİ TRANSFER TAKİBİNE BAŞLADIK

Yeni sezon için transfer takibine başladıklarına değinen Öztürk, “Bandırma - Gürüşhane maçına Şenol hoca ve ekibiyle birlikte gittik. Orada birkaç oyuncu vardı onları izledik. Bizim taraftarımın içi rahat olsun, hedefe oynayacak bir takım oluşturacağız yeni sezonda. Tabi bunların hepsi maddiyata bağlı. Emniyet Müdürümüz sezon başlamadan bir yemek yapacağız dedi Zonguldak’ta iş adamlarına. İnşallah gerekli desteği bulup, sabit gelirleri attırırsak ekonomik olarak daha iyi düzeye geliriz.

Türkiye’nin her yerinde Dernek’lerde Sivil toplum örgütlerinde bunun hamaliyesini 4-5 kişiye kalır. Burada yönetimde bulunan bunun isimlerin bu başarıda payları vardır. Herkesin bu mutlulukta payı var. Başarılar paylaştıkça güzelleşir. Almanya’da Zonguldakspor için gece yapılıyor deniyor Kulübe bir destek gelmiyor. Orada bir suistimal var, orada ki insanlar dikkatli olsunlar.

Editör: Pusula Gazetesi