2 liste ile gidilen kongrede 95 üyenin 48 oyunu alan Muhammet Başkan, derneğin yeni başkanı olurken, diğer aday Bedri Özkıyıcı 47 oy aldı. Kongrede oy birliği ile daha önce Dernek başkanlığı yapan Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş derneğin 'Onursal Başkanı' seçildi.

Ereğli Umum Servis Araçları Derneği 7. olağan kongresine Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Gülüç Belediye Başkanı Mustafa Gökhan Demirtaş, Ereğli Şoförler ve Otomobilciler esnaf odası başkanı Cevdet Civelek, Ereğli ve Alaplı dernek başkan ve yöneticileri ile Dernek üyeleri katıldı. Divan Başkanlığına Cevdet Civelek'in seçildiği kongre Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Kongrede konuşan Gülüç Belediye Başkanı Mustafa Gökhan Demirtaş,kendisinin de eski bir servişçi olduğunu, servisler olarak Türkiye'nin geleceğini taşıdıklarını ve çocukların burnunun dahi kanamaması için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal' da konuşmasında servis şoförlerinin çocukların önemli olduğunu, çocukların servislere hangi duygularla bindiklerini dilemediklerini, ancak servis sürücülerinin baba şefkati, anne sıcaklığıyla kucaklamaları gerektiğini kaydetti.

GÜLÜÇ BELEDİYE BAŞKANI GÖKHAN DEMİRTAŞ ONURSAL BAŞKAN OLDU

Yapılan konuşmaların ardından Divan başkanlığına verilen önerge ile Gülüç Belediye Başkanı Mustafa Gökhan Demirtaş, üyelerin oy birliği ile 'Umum Servis Araçları Derneği Onursal başkanı' seçildi. Kendisine bu görevi layık gören dernek üyelerine teşekkür eden Demirtaş "Dernek üyesi arkadaşlarıma bu teveccühten dolayı teşekkür ediyorum. Kongre sonrasında üye arkadaşlarımızın Derneği iyi bir yere getireceklerine eminim" dedi.

Kongrede Dernek faaliyetlerinin okunup onaylanmasının ardından seçimlere geçildi. 113 üyeden 95 üyenin katıldığı kongrede yarışan başkan adaylarından Mustafa Başkan 48 oy alarak derneğin yeni başkanı oldu. Diğer aday Bedri Özkıyıcı ise 47 oy aldı.

Editör: Pusula Gazetesi