Karadeniz Ereğli&[#]8217;nin tanınmış eşraflarından, Karadeniz Ereğli Belediyesi önceki dönem Belediye Başkanı Murat Sesli&[#]8217;nin babası 72 yaşındaki Mehmet Sesli dün sabah geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Sesli için dün Hatip Camii&[#]8217;nde ikindi namazının ardından cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, Gülüç Belediye Başkanı aydın Güngör, Ereğli Belediye Başkan Vekili Aydın Karadağ ile Zonguldak&[#]8217;ta görev yapan birçok Belediye Başkanı, İl Genel Meclisi üyeleri, Siyasi partilerin ilçe başkanları, Sivil toplum Kuruluşlarının temsilcileri, işadamları ve esnafların yanı sıra Ereğli Belediyesi önceki dönem Belediye Başkanı Murat Sesli&[#]8217;nin sevenleri katıldı. Merhum Mehmet Sesli&[#]8217;nin cenaze töreni mahşeri bir kalabalığa da sahne oldu. Cenaze törenine yaklaşık 3 bin kişi katıldı.


Cenaze töreninin yapıldığı saatlerde Sincan F Tipi Cezaevi&[#]8217;nde tutuklu bulunan Murat Sesli&[#]8217;nin nöbetçi mahkemeye itirazı görüşülüyordu. Murat Sesli tahliye oldu ancak babasının cenazesine yetişemedi.



Erdoğan: Murat&[#]8217;ı alıp geleceğiz

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Murat Sesli&[#]8217;nin tahliye kararıyla ilgili olarak Pusula&[#]8217;ya şunları söyledi: &[#]8220;Biz rahmetli babasının cenazesini defnettik. O sırada telefonum kapalıydı ve avukatı defalarca beni aramış. Avukatının bana verdiği bilgi üzerine Murat, nöbetçi mahkeme tarafından tahliye edildi. Daha önce de cenazeye katılması için müracaatlar yapılmıştı. Biz mahkemeye saygı duyuyoruz. Son anda verilen bir kararla Murat&[#]8217;ın tahliye olduğu bize söylendi. Ama Murat&[#]8217;ın tahliye yazısı cezaevine gitti. Cezaevinden prosedür tamamlandıktan sonra inşallah en kısa zaman içerisinde Murat&[#]8217;ı Ereğli&[#]8217;ye alıp getireceğiz&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi