Aylardır Esnaf Kefalet ve Kooperatifin kredileri kapalı olduğu ve bankaların esnafa kredi vermediğini belirten Küçükali; "Esnafın ekonomik politikası tamamen durdu. Bu konuda hükümetin hiçbir çalışma yapmadığını görüyoruz. Hükümet tamamen Kürt Açılımı programına kilitlendi ve ekonomi unutuldu.


Ekonomik kriz yüzünden insanlar psikolojik sıkıntılara düşmeye başladı.


Her gün cinayet ve intihar haberleri okuyoruz. Krizle ilgili Hükümet ve Bakanlar, her Bakanlık döneminde söz vermelerine rağmen hiçbiri çözüm bulamadı. Bu konu hakkında Genel Başkanımız hükümetle devamlı temas halinde olmasına rağmen bir sonuca varamadığımızdan dolayı Genel Başkanımızın krize çare bulmak adı altında bir eylem planı hazırlığı içerisinde olduğunu belirtti. Bu nedenle Genel Başkanımız bayram sonrası 81 ilin oda başkanlarıyla Antalya´da toplanma kararı aldığını açıkladı. Toplantıda hükümeti krizle ilgili çare bulması yönünde tetiklemek için gereken konular ele alınacak. İnşallah hükümet yetkilileri bizim sıkıntılarımıza eylem yapmadan önce duyarlı olur. Biz hükümetten bize acımalarını ve bize üzülmelerini istemiyoruz. Bize sadece yasalara uygulayarak sorunlarımıza çözüm bulsunlar. Avrupa Birliği yasaları bizim için ne emrediyorsa bize onu uygulasınlar. Hükümet açılım konusunu gündeme getirdi, krizi unuttu.


Aylardır Esnaf Kefalet Kooperatiflerin Kredileri kapalı, esnafa bankalar kredi vermiyor. Esnaf bankaların gözünde batakçı gözüküyor. Bankalar kriz yüzünden esnafı kaale almıyor. Bankalar gözünde işçi ve memur esnaftan üstün gözüküyor. Bize acımasın, bize yasaları uygulasınlar. Yasa, esnafı devlet korumalı ve kollamalı diyor. Türkiye´de bu uygulanmıyor. Biz bu yasanın uygulanmasını istiyoruz. Bu nedenle biz kanunlar çerçevesinde ne tür eylem yapılacaksa yapacağız. Kanunsuz hiçbir işin içinde yokuz. Biz sadece hakkımızı arıyoruz" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi