ZONGULDAK'ta, 7 ay önce kaçak kömür ocağında 2 maden işçisinin karbondioksit gazından zehirlenerek ölmesiyle ilgili davada ocak sahibi olduğu iddiasıyla tutuksuz yargılanan Çetin K. ile maden mühendisi Mustafa T. için savcı mütalaasında 3 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istedi.

Geçen yıl 31 Ağustos'ta, Kırat Mahallesi'nde ruhsatsız işletilen kömür ocağında meydana gelen olayda maden işçileri 37 yaşındaki Erol Gün ve 34 yaşındaki Ahmet Şen, karbondioksit gazından zehirlenerek öldü. Olayın ardından ocak sahibi olduğu iddiasıyla tutuklanan ve 2'nci duruşmada tahliye edilen Çetin K. ile ocağın bulunduğu sahanın sahibi olan özel maden şirketinde görevli mühendis Mustafa T.'nin, 'taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak' suçlamasıyla tutuksuz yargılanmalarına devam edildi. 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada tutuksuz sanıklardan Çetin K. hazır bulunurken, mühendis katılmadı.

Sanık Çetin K., kazanın meydana geldiği ocağın kendisine ait olmadığını ileri sürerek, "Tahliye olduktan sonra olayın meydana geldiği ocağa gittim. 2013 yılında mühürlenen ocağım ile olayın meydana geldiği bu ocak arasında 20 metre kadar mesafe olduğunu ve her iki ocağın ayrı ayrı ocaklar olduğunu tespit ettim. Jandarmadaki kamera kayıtlarında her iki ocak arasında farklılıklar olduğu açıktır" dedi.

Cumhuriyet Savcısı mütalaasında sanıklar Çetin K. ve Mustafa T. için 'taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak' suçundan 3 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep etti. Savcı, ocağın ruhsat almadan ve güvenlik tedbirleri olmaksızın işletilmesi nedeniyle bilinçli taksir hükümlerinin uygulanmasını istedi. Duruşma, sanık avukatlarının savunma yapması için ertelendi.

Editör: Pusula Gazetesi