SERBEST BIRAKILDILAR

Necla Sağlam'ın öldürülmesiyle ilgili adliyeye sevk edilen şüpheliler Samet C., Kibar E.Y. ve onun sevgilisi Hüseyin T., Cumhuriyet Savcısı'nda, poliste verdikleri ifadelerin geçerli olduğunu söyleyerek yeniden ifade vermedi. Savcının tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk ettiği şüpheliler, mahkemede de aynı şeyi söyleyerek ifade vermedi. 3 kişi, delil yetersizliği ve kuvvetli suç şüphesi bulunmadığı gerekçesiyle yurt dışı yasağı konularak serbest bırakıldı.

-----------------------------------------------------------------------------

ZONGULDAK'ta, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Satın Alma Dairesi Başkanlığı'nda memur olan 23 yaşındaki Necla Sağlam'ın, evinde boğazı kesilerek öldürülmesiyle ilgili sevgilisi Samet C., işyerinden arkadaşı Kibar E.Y. ve onun sevgilisi Hüseyin T., adliyeye sevk edildi.

Isparta'ta yetiştirme yurtlarında büyüyen ve geçen yıl Süleyman Demirel Üniversitesi Büro Yönetimi ve Asistanlığı Bölümü’nden mezun olduktan sonra 7 ay önce TTK'da işe başlayan Necla Sağlam, önceki gün sabah Meşrutiyet Mahallesi'nde yalnız yaşadığı apartman dairesinde başına poşet geçirilip boğazı kesilerek öldürülmüş bulundu.

Necla Sağlam'ın öldürülmesiyle ilgili yürütülen soruşturmada gözaltına alınan ambulans şoförü sevgilisi Samet C., evinde kanlı mendil bulunan Kibar E.Y. ve onun sevgilisi Hüseyin T.'nin, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi’ndeki sorguları tamamlandı. Sorgularında suçlamayı kabul etmeyen 3 şüpheli, geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. Kibar E.Y. ve sevgilisi Hüseyin T., adliyeye çıkarılırken yüzlerini kapattı.

Öte yandan Kibar E.Y.'nin evinde tuvalet kovasında bulunan kanlı mendil de elde edilen diğer delillerle birlikte Bolu Kriminal Laboratuvarı'na özel ekiple gönderildi. Mendildeki kanın, ölen Necla Sağlam’dan alınan DNA örnekleriyle karşılaştırılacağı belirtildi.

Necla Sağlam'ın, kapıyı açarak içeriye aldığı tanıdığı bir kişi tarafından öldürüldüğünü düşünen polis, soruşturmayı sürdürüyor.

Isparta Atabey Anadolu Lisesi'nden 2012 yılında mezun olan Necla Sağlam'ın mezuniyet günü okul önündeki kep atma töreninde çekilen görüntüleri de ortaya çıktı. Arkadaşlarının sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabında paylaştığı görüntülerde Necla Sağlam, liseden mezun olmasını arkadaşlarıyla birlikte kep atarak kutluyor.



Editör: Pusula Gazetesi