ZONGULDAK'ta, maden işçileri 37 yaşındaki Erol Gün ve 34 yaşındaki Ahmet Şen'in karbondioksit gazından zehirlenerek öldükleri kaçak maden ocağının sahibi olduğu iddia edilen 52 yaşındaki Çetin Karabakcak'ın tutuklu yargılanmasına başlandı.

31 Ağustos'ta Kırat Mahallesi'nde kaçak kömür ocağında çalışan maden işçileri Erol Gün ve 34 yaşındaki Ahmet Şen, üretim yaptıkları sırada açığa çıkan karbondioksit gazından zehirlenerek öldü. Ocak sahibi olduğu iddia edilen Çetin Karabacak, 'taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak' suçundan 3 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davada ilk kez hakim karşısına çıktı. Zonguldak 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada tutuklu sanık Çetin Karabacak, ocağın sahibi olduğu iddiasını kabul etmedi. Karabacak, şöyle konuştu:

"Ocak çalışanı Ferdi Abacı kendi beyanında kendisini işe alanın ölen Ahmet Şen olduğunu söylemiştir. Neden patronun ben olduğunu söylediğini bilmiyorum. Daha önceden bu ocak ile ilgili hakkımda soruşturma olduğundan dolayı ocağın bana ait olduğu düşüncesi ile bu şekilde beyanda bulunmuş olabilir. Suçlamaları kabul etmiyorum."

Duruşma tanıkların dinlenmesi için ertelendi.

Editör: Pusula Gazetesi