Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) en genç milletvekili adaylarından birisi olan ve eğilim yoklamasında 2’nci sırada çıkarak, CHP’nin gündeminden düşmeyen ve kontenjan nedeniyle 3’üncü sıradan milletvekili adayı gösterilen Deniz Yavuzyılmaz, Zonguldak ve Türkiye için önemli projelerinin olduğunu söyledi. Siyaseti olduğundan daha farklı boyuta taşımak istediğini ve bu yönde çalışmalar yaptığını belirten Yavuzyılmaz, “Ben para ile siyasetin yapılmasına karşı olan bir insanım, siyaset para ile değil, kişilik ile yapılmalıdır. Zonguldak’ta siyasete gençlerin de gelebileceğini göstermek istedik ve bir gençlik ateşi yaktık. Biz seçilmesek bile bu ateş yanmaya devam edecek, biz burada Zonguldak tarihine adımızı yazdık” dedi.

“ÖZELLEŞEN UNSURLARININ DA DEVLETLEŞTİRİLMESİ GEREKTİĞİNE İNANIYORUZ”

Daha önceki seçimlerden daha farklı ve heyecanlı bir seçim süreci yaşayacaklarını belirten Yavuzyılmaz, “Açıkçası daha çok gençler ve kadınlar olarak bu süreci renklendireceğiz. Hem sandık güvenliğini sağlayacağız, hem de yaklaşık 2 bin sandıkta 2 bin müşahidimiz olacak. Aynı zamanda da köyler ve kırsal bölgelerde özellikle çalışmalarımız olacak. Enerjimiz yüksek, bizler aldığımız sorumluluğu seçim sonuçları kesinleşinceye kadar çok çalışmak şartıyla başaracağımıza inanıyoruz. Türkiye’nin tamamını ilgilendiren çalışmalarımız olacak. Bizim projelerimizin ana ekseni özellikle Zonguldak’ta ki ekonomiyi ayağa kaldırmakla ilgili. Çünkü Zonguldak’taki ekonomi ayağa kalkarsa iç piyasada dönen nakit parayı artırabilirsek bu hepimizin evine giren hem ekmeği aynı zamanda da huzuru artıracaktır. Öncelikli olarak TTK ile ilgili birçok gelişme söz konusu. Belki henüz açıklamayan bazı niyetler var. TTK’nın kapatılması süreci ya da o yola sokulmasıyla ilgili niyetler var. Bizler bunun tamamen karşısındayız. Aksine özelleşen unsurlarının da devletleştirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Çünkü böylelikle yeni istihdam alanları yaratmış olacağız. Bunun çok türlü faydaları var. Bu bağlamda şehir içi dayanışmayı arttırmak için Zonguldakspor’u ayağa kaldıran tüm emek veren dostlarımızın yanında büyük Zonguldak taraftarının hayallerini gerçekleştirip destek olup süper lig yolunda başarılı olacağımıza inanıyorum. Bunların hepsi çalışarak ve projelerle olacak. Şehrimizden, şehir dışında büyük bir göç veriyoruz. Zonguldak’ta Zonguldak’ın evlatları bulunmuyor. İş aramak için istihdam alanları bulunan bölgelere gidiyorlar. Hatta sadece ülkemizin diğer şehirleri değil aynı zamanda ülkenin dışına çıkıyorlar. Buna aslında beyin göçü insan gücünün şehir dışarı çıkışı olarak değerlendirebiliriz. Bunu tekrar tersi yönde harekete geçirmek için dayanışma dernekleri oluşturacağız. Aynı zamanda Zonguldaklı bir gencin ve çocuğun burs alma imkanlarını da böylelikle geliştirmiş olacağız” dedi.

“ÖNCELİKLE YOLLARIMIZI YAPMALIYIZ”

Zonguldak’ın ilçeleri de dahil olmak üzere geride kaldığının altını çizen Yavuzyılmaz, “Bunu tekrar ayağa kaldırmayı başarmalıyız. Özellikle balıkçı kısımlarını tekrar geliştirip, değiştirerek bir yat limanı haline getirip kruvazörlerin uğrak noktası haline Zonguldak ve Ereğli Limanlarını hareketlendirebiliriz. Böylelikle hem turist sayısını arttırmamız mümkün hem de iç piyasadaki dönen sıcak parayı arttırmamız mümkün. Esnafımızı böylelikle mümkün etmemiz mümkün olacaktır. Devrek, Bartın ve Zonguldak üçgeninin İç Anadolu-Ankara bağlantısının tam kesişim noktasında yer alıyor. Devrek ile Yeniçağ arasında araç ile durabileceğiniz bir tesis ve insani ihtiyaçlarınızı gidereceğiniz bir yer yok. Buraları hareketlendirebilmek için yine köy ürünlerini satabileceğimiz aynı zamanda Devrek Bastonunu tanıtabileceğimiz ve çeşitli tesisler kurmamız çok mümkün. Yaklaşık yılda 600 bin kişinin uğrak yeri olan bir güzergahtan bahsediyorum. İlerleyen süreç içerisinde Ankara’nın Karadeniz’e açılabildiği tek bağlantı nokta hattı bizim hattımız olduğu içinde yollarımızı düzeltip bu güzergahı da büyük şehirlerden gelen turistlere açmamız gerekiyor. Çeşitli projeler ortaya konuluyor. Bunlardan bahsediliyor. Her zaman şunu söylemek gerekiyor. Öncelikle yollarımızı yapmalıyız. Kim proje konusunda iddiasını ortaya koyarsa koysun. Çünkü bizim gerek Ankara gerek İstanbul girişindeki yollarımız şehrin bütününde yapılmadığı sürece açıkçası Zonguldak olarak daha ileriye adım atmamız çok zor. Çünkü insanlar için cazibe merkezi haline getirmemiz gerekiyor. Ereğli, Herkül 12 kentinden biridir. Halen bizler Herkül heykelleri yapıp bunları iç piyasada belirli bir reklam amacıyla markalaşacak ölçüde ortaya çıkartamamışız. Bunlarda geride kalmışız. Devrek Bastonumuz dünyada bu kadar nitelikli bu kadar güzel işlemeli baston yok ama biz Devrek Bastonumuzun markalaşma sürecini gerçekleştirmemişiz” açıklamasında bulundu.

Zonguldak’ın elinde bir çok imkanın olduğunu, ancak bunların değerlendirilmediğini belirten Deniz Yavuzyılmaz şöyle devam etti:

“GENÇLERİMİZ BUNDAN SONRA GÖNÜL RAHATLIĞI İLE SİYASETTE OLACAKLAR”

“Özellikle Filyos bölgesinde kilometrelerce turistleri çelebilecek sahilimiz var. Bunları hareketlendirmemiz gerekiyor. Bunların dışında çok projelerimiz var. Özellikle Türkiye genelinde eğitim ve ekonomi ile ilgili hazırladığımız somut projelerimiz var. Bizzat Genel Başkanımıza sunduğum, MYK’da konuşulan projelerimiz var. Bunların hepsini biz gençler olarak siyasete yeni bir soluk getirmek eski siyaset algısını değiştirmek, iyi insanların da siyaset yapabileceğini herkese göstermek, siyasetin sadece parayla yapılmayabildiğini de göstermek, tüm gençlerimizin bundan sonraki süreçte siyasetin her noktasına gönül rahatlığıyla kendilerine güvenerek aday olabilmelerini sağlamak en büyük hedefimiz. Bu nedenle bizler Zonguldak’ın evlatları olarak seçimi kazandığımızı düşünüyorum. Ama bir sonuç olarak, başarı olarak 8 Haziran günü CHP’yi tek başına iktidar yaparak, bizler de Zonguldak’ı birinci parti yaparak milletvekili sayımızı arttırarak bu başarıyı taçlandıracağımıza inanıyorum. Hepimiz gönül gönüle bu yoldayız. Güvendiğimiz tek şey Zonguldak halkımızın vicdanı, aklı, hayalleri ve cesaretidir. Maden işçimizin onurudur. Ekmek kavgası ve yaşam kavgasıdır. Belirli bir koordinasyon alanı var ancak her adayın farklı özellikleri ve nitelikleri var. İlkelerimiz ve değerlerimiz zaten aynı. Bu doğrultuda hepimiz farklı özelliklerimizi ortaya koyabileceğimiz bol çeşitli ve bol renkli bir kampanya yürüteceğiz. Zaman zaman hep birlikte olacağız zaman zaman aynı anda farklı yerlerde yer alacağız. Ama bir bütün halinde hepimiz el ele, kol kola bu çalışmaları yürüteceğiz.”

Editör: Pusula Gazetesi