Memiş, yaptığı açıklamada, yatırım programı kapsamında yapımı tamamlanan 4 katlı Alaplı İlçe Hükümet Konağının 1 milyon 400 bin YTL´ye mal olduğunu, çevre düzenlemesi harcamasının da çıkarılarak Maliye Bakanlığından ödenek talep edildiğini söyledi.


Devrek İlçe Jandarma Tabur Komutanlığının yemekhane ve yatakhanesinde inşaat çalışmalarının yüzde 99´nun da bitirildiğini anlatan Memiş, şunları kaydetti:


´´Yaklaşık 2 milyon 300 bin YTL mal olan jandarmanın tesisleri, yıl sonuna kadar teslim edilecek. Ereğli ilçesine bağlı Ormanlı beldesinde de 16 derslikli lise binasının temeli atıldı. Yaklaşık 2 milyon 500 bin YTL harcama yapılacak lisenin önümüzdeki yıl tamamlanarak eğitim-öğretim yılına yetiştirilmesi hedefleniyor.


Geçen yıl temeli atılan 4 milyon 450 bin YTL harcanacak öğretmenevi inşaatında da iç döşeme, kaplama ve sıvaları tamamlandı. Bu hafta dış kaplamasına başlanacak. İl genelindeki yatırımlara bu yıl yaklaşık 10 milyon 650 bin YTL ödenek tahsis edildi. Kentimizde, son iki yılda en üst seviyelere çıkan yatırımlarımız artarak devam ediyor.´´


Memiş, Ereğli ilçesine bağlı Emirali köyünde 4´er katlı afet konutları inşaat ihale talimatının geldiğini ve önümüzdeki ay ihaleye çıkarılacağını belirterek, ´´Çaycuma´nın Muharremşah köyünde de 5´er kat inşa edilecek 46 afet konutu için ödenek yetmediğinden proje revizyonu yapıldı. Bu hafta talimatının alınmasının ardından ihalesi gerçekleştirilecek´´ dedi.

Editör: Pusula Gazetesi