Ak Parti açısından dün Ankara´da sıcak gelişmeler yaşandı.


İl Başkan Adaylarından Celil Uzun, Yemen´deki iş gezisinin ardından dün Ankara´ya gitti ve Genel Merkez&[#]8217;le temaslarda bulundu. Celil Uzun´un, Zonguldak Bölge Koordinatörü Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı ve Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek´in Yardımcısı Ak Parti Tokat Milletvekili Zeyit Aslan´la görüştüğü öğrenildi.


Bugün ya da yarın Ak Parti Zonguldak Milletvekilleri Fazlı Erdoğan ve Polat Türkmen´in Genel Merkez´de, Teşkilattan Sorumlu Yöneticiler Haluk İpek, Zeyit Aslan ve Sedat Kızılcıklı ile biraraya gelerek; ertelenen ve iki aday arasına kilitlenen İl Kongresi&[#]8217;ni çözmeye çalışacakları belirtiliyor.


11 Temmuz´a ertelenen kongre öncesi şu şıklar konuşuluyor:


1. Kongreye İl Başkanı Hamdi Uçar Başkanlığında tek liste ile girilecek.


2. Kongreye Hamdi Uçar ve Celil Uzun´un hazırlayacağı iki liste ile girilecek.


3. İl Yönetimi feshedilecek, İl Kongresi daha da ileri bir tarihe ertelenecek.


Ve bu üç alternatif hakkında bahisler oynanıyor. Ama görünen o ki, hangi şık olursa olsun bu işten Ak Parti yara alarak çıkacak.


Kongreyi bu kadar uzatan Genel Merkez birinci sorumlu olacak.


Tavrını net bir şekilde sergilemeyen TBMM Başkanı Köksal Toptan ikinci, Milletvekilleri Fazlı Erdoğan ve Polat Türkmen üçüncü, neyi paylaşamadıklarını bilmediğimiz halde birbirleriyle itişip kakıştıkları için Hamdi Uçar ve Celil Uzun da dördüncü sorumlu olarak tarihe yazılacaklar.


Ama görünen o ki, bu hafta sonuna kadar bir yol alınacak.


Dananın kuyruğu kopacak

Editör: Pusula Gazetesi