Zonguldak Kızılay Kan Merkezi yanında bulunan eski Tekel binasının yerine yeni bir kamu binasının yapılıp-yapılmaması konusunda birçok tartışma olmuştu. Tekel binası yıkılarak yerine yeni bir şeyler yapılacak mı bilinmiyor ama Tekel binası için yıkım çalışması yok. Binanın tehlike arz ettiğini belirten vatandaşlar, binada alkol ve uyuşturucu madde kullanımının olduğunu, binanın geceleri serseri yuvası olduğunu ve bina içerisinde fuhuş da yapıldığını söyledi. Tekel binasının önünün ücretsiz bir park alanı haline dönüşmesi ve çöp ve su ile kötü görüntü oluşturması da dikkatlerden kaçmadı.

Geceleri bina içerisine serserilerin girdiğini, alkol aldığını, uyuşturucu madde kullandıklarını ve bina içerisinde fuhuş yapıldığını belirten vatandaşlar, bina için gerekenin yapılmadığını belirttiler. Kızılay Kan Merkezi karşısında Tapu Kadastro binası yapılması için dükkanlarını boşalmaları istenen esnaf ise, “Zonguldak’ta 24 yıllık bir esnafım. Burada 15 yıldır esnaflık yapıyorum. Bizim şu anda bulunduğumuz işyerlerimiz yeni bir kamu binasının yapımı için yıkılacak. Biz burada ekmek parası kazanıyoruz ve burada bulunan insanların hepsi mağdur durumdalar. Bize ‘buradan çıkın, kamu binası yapılacak’ diyorlar. Biz ‘çıkmayalım’ demiyoruz. Burada bulunan eski Tekel binasını yıkamadılar. Birisi CHP, diğer ise AKP nedenini öne sürerek topu birbirlerine atıyorlar. Bu bina için yaklaşık 8 yıldır bir çözüm üretemediler. Bizim dükkanlarımızı yıkıyorlar, ama bir kamu binasının harabesini temizleyemiyorlar. Herkes buraya siyasi bir gözle bakıyor. Belediye burasının kent meydanı yapılmasını istiyor. Valilik ise, bir ara Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü binası yapmak istediğini belirtmişti. Burası İl Özel İdaresi’ne ait. İl Özel İdaresi de burasını belediyeye devretmek istemiyor. Belediye buraya bir şey yapmaya kalkmış olsa, ‘CHP yapmış olacak’ diyerekten vermek istemiyorlar, başka bir şey de yapılmaya girişilmiyor. Burası yaklaşık 8 yıldır boş bir durumda ve burası artık içkicilerin ve fuhuş yapanların kullandığı bir alan olmuş durumda. Binanın önü de otopark olarak kullanılıyor. Herkes araçlarını oraya çekmeye çalışıyor. Binanın içini ve dışını zaten pislik götürüyor. Bizim ekmeğimizle oynayacaklarına gelip bu bataklığı buradan kaldırmaları lazım diye düşünüyorum. Bina İl Özel İdaresi bünyesinde olduğu için belediye burasına bir denetim yapmıyor diye düşünüyorum, çünkü tamamen siyasi yaklaşımlardan kaynaklanan düşünceler var diye düşünüyorum” şeklinde açıklamada bulundu.

Binanın bir an önce gündeme alınmasını ve gerekli önlemlerin alınmasını isteyen vatandaşlar, yetkililerin gereğini yapmasını istedi.

Editör: Pusula Gazetesi