CHP İl Başkanı Osman Yayla bugün yaptığı yazılı açıklamayla güncel ancak göz ardı edilen bir gerçeğe parmak bastı. Artan hırsızlık olaylarına dikkat çeken Yayla; "Failler çeşitli illerden gelip Zonguldak´ı talan edip elini kolunu sallaya ,sallaya yine gezebiliyor veya illerine dönebiliyorlar" dedi.



İşte Yayla´nın o açıklaması;


"Zonguldak´a , Zonguldak´ lıya sahip çıkılmasını istiyoruz.Bu noktada yetkilileri uyarıyoruz.


Ülkenin çok büyük zorluklar içinde bulunduğu bu günlerde İlimizde de muhakkak ki aynı güçlükler yaşanmaktadır. Ekonomi yönünden, işsizlik yönünden ,Eğitim ,sağlık gibi her alanda tahammülü zor bir süreçten geçilmektedir.Can ve mal güvenliğinin yeterince korunamadığı günümüzde her bir sorun sayfalarca yazılıp çizilebilir duruma gelmiştir.



Ancak şu günlerde Zonguldak´ta yaşanan iki konu var ki alarm zilleri çaldırıyor.Çok acil önem istiyor.



1.Konu :1-2 yıldır Zonguldak´ta hırsızlık olaylarının devam ettiği bir gerçektir. Bu günlerde ise bu eylemler doruğa çıkmıştır.Bilhassa Bahçelievler mahallesinde evlere girmek sureti ile yapılan hırsızlık olayları rutin iş haline gelmiştir.Çare?. Çare bulunamıyor. Sistem yetersiz. Teknoloji eksik ,Polis memurları sayısı az vs...;Aileler korku ve panik içinde ,Bir de hırsızlıklar bakkaldan bisküvi ,ekmek vs... hırsızlığı değil, Hırsızlık artık yeni sektör olmuş. failler çeşitli illerden gelip Zonguldak´ı talan edip elini kolunu sallaya ,sallaya yine gezebiliyor veya illerine dönebiliyorlar.Hatta Manisa´dan , Balıkesir´den ,İstanbul´dan Adapazarı´ndan bile buraya gelinip evleri kaldırılıp götürebiliyorlar.Bu 2 yıla yakın bir süreden beri yapılıyor.Peki Adalet Nerde? Hırsız yakalansa ne olur? Oda ayrı bir konu;Mağdur uğraşadursun, O hırsızlar başka yerlerde işlerine devam ederler ,tabiki bu işin başka yönü;Vatandaşlarımızın Hırsızlık , Huzur ,konusundaki feryatları için yetkilileri uyarıyoruz.Önlemler alınmasını ,daha duyarlı olunmasını , faillerin mutlaka durdurulmasını yakalanmasını istiyoruz. Bu konunun takipçisiyiz.



2.Konu :Tabiki işsizlik caresizlik hat saflarda .Ancak çeşitli kurumlarda özel işletmelerde asgari ücretle çalışan insanlarımız var ve asgari ücrette olsa üç-beş lira maaşlarını aylardır alamıyorlar, feryatlar ayyuka çıktı, Kdz.Ereğli tersanelerinden ,hastanelerde , temizlikte ,çalışanlara kadar çaresizlikten insanlarımız bunalımın tam ucuna gelmiştir. Bu hususta da çok acil olarak çalışanlarımızın mağduriyetinin giderilmesini istiyoruz.Bu konunun da takipçisiyiz.Yetkilileri ,sorumluları , herkesi duyarlı olmaya davet ediyoruz"

Editör: Pusula Gazetesi