TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Eylül 2008/ Nisan 2009 döneminde mevcut istihdamda artış sağlayan firmalar ile yeni yatırım yaparak istihdama katkı sağlayan firmaların tespit edilerek 19 Haziran 2009 tarihine kadar TOBB´ye gönderilmesini istedi. Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Demir, Dünya´yı saran ekonomik krizde Zonguldak´ın kayıplarının diğer kentlerden daha az olduğunu, maden cevherine olan talebin Zonguldak´ı ayakta tuttuğunu ekonomik krizin il merkezinden daha çok ilçeleri etkilediğini söyledi. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu´nun isteği üzerine bilgileri derlemeye başladıklarını vurgulayan ZTSO Yönetim Kurulu Başkanı Demir, "Kriz sürecinde istihdamı arttıran üyelerimizin varlığı ve birliğimizin onlara plaket vermesi bizlere gurur verir" dedi.


Demir ayrıca bazı kurumların Zonguldak´ta yatırım yapılmasını dolaylı yönden engellediğini vurgulayarak başka kentlerde üreticiye bedava tahsis edilen arsaların Zonguldak´ta fahiş fiyatla bazen de "tahsisi mümkün değildir" diye geri çevrildiğini söyledi. Demir konuyla ilgili olarak şöyle konuştu:


"Bu vesile ile tüm Zonguldak kamuoyunun bazı hususları bilmesini istiyorum. Zonguldak&[#]8217;ta yaşayanlar bu kentte üretim ve istihdamın artmasını istiyor. Ancak onların istemeleri yetiyor mu ? Yetmiyor. Ülkemizin pek çok kentinde yatırımcıya arsa tahsisi bedelsiz yapılıyor. Milli Emlak Zonguldak´ta bunu yapabiliyor mu? Bedelsiz olması bir yana fahiş fiyat ile satmaya çalışıyor. Yıllardır yer tahsisi ve satışı için bekliyoruz.


Yatırımcıyı korkutmaya, ürkütmeye çalışmak, yatırım yapmasını engellemek Milli Emlak Müdürlüğü´ne ne kazandırıyor. Milli Emlak Müdürlüğünün bu tavrını dayatmasını anlayamıyoruz."a

Editör: Pusula Gazetesi