Çaycuma Belediyesi´nin her yıl geleneksel hale getirdiği aşure dağıtımı gerçekleştirildi. Belediyenin önündeki törene Kaymakam Hasan Yaman, Garnizon Komutanı Üsteğmen Bayram Kayıkçı, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal, Salukova Belediye Başkanı Adil Düzlü, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Yassıkaya, Esnaf Odası Başkanı Hayri Kandemir, Ziraat Odası Başkanı İsmail İnam, İlçe Müftüsü Hüseyin Demirtaş, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Aşurenin Muharrem ayının onuncu gününü ifade ettiğini söyleyen Müftü Demirtaş; " Hz. Adem´in yapmış olduğu günahlardan sonra dualarının kabul edilmesi, Hz. Muharrem´in gemisinin tufan sonrası Cudi Dağı´na oturması, Hz. Musa´nın firavunun elinden kurtulup Kızıldeniz´den geçmesi aşure gününü ifade eder.
Ortak nokta çekilen sıkıntılardan sonra Allah´ın rahmetinin tecelli etmesidir. Dünya zahmetli, ahiret rahmetlidir. Ahiretin rahmetine ermek için dünyanın zahmetini çekmek gerekiyor. Bu sevgi ikramlarını yaşattıkları için belediye başkanına teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, vatandaşların Muharrem ayını kutlayarak; bu tür etkinliklerin birlik ve kaynaşma sağladığını söyledi. Ayrıca etkinliğe sponsor olan Çaycuma Esnaf Odası ve Pelenkoğlu´na teşekkür etti.
Çaycuma Kaymakamı Hasan Yaman da konuşmasında; "Aşure günü dinimizde, tarihimizde çok kutsal bir olay. Bu ayın Çaycuma´mıza birlik ve refah getirmesini temenni ediyorum" dedi.
Edilen duaların ardından Kaymakam Yaman ve Belediye Başkanı Gülşen vatandaşlara aşure dağıttı.
Editör: Pusula Gazetesi