Zonguldak Merkeze bağlı Mithatpaşa Mahallesi Aziziye Caddesi ve Mercan Sokak sakinleri, bir senedir yapılmayan yolları için isyan ettiler. Vatandaşlar, Zonguldak Belediyesi’nin yol çalışmalarını seçim öncesi başlattığını belirterek, bitişikteki sokaklarda oturan vatandaşların da mağdur olduklarını söylediler.

Evlerine ulaşmakta zorluk çeken vatandaşlar, kendi imkanlarıyla yol açma çalışması başlattı. Duvarları örülen ve yarım bırakılan yol ise, dev çukur ve kanallarla dolu. Tepkisini dile getiren vatandaşlardan bazıları, “Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, mahallemizden istediği oyu alamadığı için bizi cezalandırıyor mu?” diye sordu.

AR: “BİZ BU BAŞKANI NİYE SEÇTİK? HİZMET İÇİN SEÇTİK”

Mithatpaşa Mahallesi Mercan Sokak sakini Ali Ar, belediyenin yarım bıraktığı yolu kendi imkanlarıyla yaptığını belirterek, “Ben evime ve komşularıma yol yapıyorum. Belediyenin hizmetini kendim yapıyorum. Belediye yapsa, ben niye burada masraf yapayım? Bin 500 lira para harcadım, benim bin 350 lira emekli maaşım var. Biz bu başkanı niye seçtik? Hizmet için seçtik. Burada belediyenin bir rögarı var. Bu dolduğu zaman belediye gelir, kepçesiyle alır. Fakat bir seneden beri yol olmadığı için gelip bu rögarı da açamıyor. Biz de hem rögarın temizliği için, hem de sekiz ailenin yolu için çalışıyoruz. Kömürcümüz geliyor, pazarımız var. Dört arabamız var, arabalarımız dışarıda kalıyor. Trafik geliyor, sürekli ‘çekin’ uyarısı yapıyor. Kapımızın önünde imkanımız varken, bundan yararlanamıyoruz. Burada önce bir yol yapmaya kalkıştılar. Bu yola belediye 2 milyon para ödemiş. Müteahhidin de alacağı varmış. Yolu yarım bırakmış, bize de vaatleri vardı, o da riayet etmedi. Biz de mağdur kaldık. Mağdur kalınca da bir yıl aradan sonra kendi imkanlarımla bu işi yapmaya gayret ediyorum. Bu yol çıkmaz sokağa gidiyor. Ne gittiği yer belli, ne geldiği yer belli. Vatandaş burada çile çekiyor. Yağmur yağıyor, sel Aziziye Cami’ye doğru gidiyor. İki günde bir itfaiye arabası geliyor, yıkamaya çalışıyor. Bataklık baştan kurur, bataklığı kurutmadığın müddetçe bu iş olmaz” diye konuştu.

Bu yolu sekiz ailenin kullandığını ifade eden Ar, Mercan Sokak, Pınar Sokak ve Karanfil Sokak sakinlerinin mağdur olduklarını belirterek şunları söyledi:

“KENDİ İMKANLARIMIZLA BURAYA YOL YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ”

“Belediye bu yolu yaparken bizim mevcut yolumuzu kapattı, o yaptıkları yolu da yarım bıraktılar. Bizi mağdur ettiler. Kendi imkanlarımızla buraya yol yapmaya çalışıyoruz. Belediyeye birçok kez müracaat etmemize rağmen bize verdiği dört torba çakıl, başka verdiği bir şey yok. Ben bir emekliyim, burası için bin 500 liram gitti. Sorun sadece bizim sorunumu değil, bütün mahallenin sorunu. Bu yoldan sekiz aile geçiyoruz. Bir diğer sorunumuz da çöplerimiz doğru dürüst alınmıyor. Hafriyat oralarda rezil gibi duruyor. Oraya bir araba koymuşlar, beş seneden beri yolun ortasında duruyor. Belediyeye ne işgaliye ödüyor, ne gelip trafik engelliyor. Yapılan hiçbir şey yok. Hizmet yok, velhasıl vatandaş olarak memnun değiliz, şikayetçiyiz. Bu yol Mercan Sokak’a, Pınar Sokak’a ve Karanfil Sokak’a hizmet veriyor. Geçen sene ramazan ayında başladı, bir sene oldu. Bir hastamız vardı. Bu daracık yoldan geçiremedik, sedyeyi kömürlüğün üstünden geçirdik. Yolun eski hali daha iyiydi.”

“MİTHATPAŞA EN ESKİ MAHALLE, HİÇBİR HİZMET ALAMAYAN TEK MAHALLE”

Belediye yöneticilerinin mahalleye gelerek çektikleri eziyeti görmelerini isteyen vatandaş Ar, “Belki benim gücüm var, ben yapabiliyorum. Ama mahallelinin gücü var mı? Burası kırsal, Mithatpaşa Mahallesi, en eski mahallemiz. Hiçbir hizmetimiz olmayan tek mahallemiz. Belediyeden destek istedik, otuz beş kere ayağına gittik. Yöneticiler gelsin, durumumuzu görsün. Yarın bayram gelecek, çoluk-çocuk bu yoldan nasıl geçecek? 60’lı yıllarda bile Türkiye’de böyle bir rezillik yoktu. Sene 2014, vatandaşın bayramı seyranı böyle geçecek. Bir tek belediyeye ben gidiyorum, muhtar nerede? Erhan Bey’in yanına gidiyorum, o beni Ogan Bey’in yanına gönderiyor, o da şantiyeye gönderiyor. Bugün git, yarın gel. Vatandaşlar yolda yürürken engel atlama yapıyor. Şu yolu yapmıyorlar, arka tarafa parke döşüyorlar. İki araba çimentoyla burası yapılabilirler. Buranın kumu hep aşağıya iniyor. Vatandaşa yazık, günah değil mi? Belediye Başkanına tepkiliyiz. Başladıkları yolları hep yarıda bıraktılar. Belediye Başkanına bir daha oy vermeyiz. Bunun bir dahasını hiç düşünmüyorlar. Bir de Mithatpaşa Mahalle sakinlerinin suçluyorlarmış. ‘Bize oy vermedi’ diyorlarmış. Daha ne istiyorlar, belediye başkanı oldular. ‘Zonguldak’a hizmet edeceğiz’ diye geldiler. Belediyenin yapacağı işi mahalle sakinleri yapıyor. Adamlar belediyenin yapacağı işi yapıyor. Mithatpaşa sakini olarak belediyeyi kınıyoruz. Geçen sene yağmur yağdı, yağmurla kaya geldi, eve vurdu. Dağyolu Sokak’ın yağmurları tamamen buradan geçiyor. Halk isyanda, buradaki çamur direk Aziziye Caddesi’ne iniyor” dedi.

“BİZLER UZAYDAN GELMEDİK, AFRİKA’DAN HİÇ GELMEDİK”

Belediye Başkanı Akdemir’e isyan eden vatandaşlar da, sadece hizmet beklediklerini belirterek, “Bizler uzaydan gelmedik, Afrika’dan hiç gelmedik. Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız, Zonguldak’ta doğduk, büyüdük. Buranın ekmeğini yedik. Ama hizmet alamıyoruz. Seçim zamanı bir şeyler yaptılar, seçim geçti, hizmet yok. Bu sokağa ambulans giremiyor. Yolu bozdular, bıraktılar, bizi mahvettiler. Geliyorlar, ölçüyorlar, biçiyorlar, gidiyorlar. Başka bir şey yok. Hangi devirde yaşıyoruz artık, 21’inci yüzyıldayız. Hala mağara döneminde yaşıyoruz” dediler.

Editör: Pusula Gazetesi