Kent merkezinde saat 08.30 sıralarında başlayan şiddetli yağmur, hayatı olumsuz etkiledi. Bir saatte metrekareye 26 kilogram yağmur suyunun düştüğü kentte, cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Gazipaşa, Uzunmehmet ve Liman Caddeleri ile Atatürk Devlet Hastanesi´nin önündeki caddede rögar kapaklarının tıkanmasıyla göletler oluştu. Araçlar, suyla kaplı yollarda güçlükle ilerledi.

HALK OTOBÜSÜNDE MAHSUR KALAN YOLCU KURTARILDI

Zonguldak´ı Kozlu ilçesine bağlayan sahil yolu ise biriken su nedeniyle trafiğe kapandı. Kozlu Belediyesi’ne ait Özel Halk Otobüsü ile bir otomobil yolda biriken su nedeniyle arızalandı. Arızalanan araçlar, itfaiye ekipleri tarafından halatla çekildi. Bazı vatandaşlar, sağanak nedeniyle yol kenarlarındaki otobüs duraklarına sığındı. Halk otobüsünde mahsur kalan yolcu 25 yaşındaki Neşe Yılmaz da minibüsün halat yardımıyla yaya kaldırımına yanaştırılmasıyla kurtuldu. Yağmurun aniden bastırmasıyla minibüsün arıza yaptığını söyleyen Yılmaz, "Yağmur şiddetli bir şekilde yağdı. Birkaç yolcu inerek başka halk otobüsüne bindi ama ben cesaret edemedim. Yarım saat otobüste bekledim. Kenara yanaştırmalarından sonra inebildim." dedi. İtfaiye ekiplerinin yaptığı temizlik çalışmasının ardından yol tekrar trafiğe açıldı.

Aralıklarla devam eden şiddetli yağmur sonucu Kozlu sahil yolu yine kapandı.


YOLLAR SU ALTINDA

Zonguldak´ta aralıklarla etkisini sürdüren sağanak yağmur günlük yaşamı felç etti. Suyla kaplanan yollarda bazı araçlar arızalandı. Belediye, polis ve AFAD ekipleri, su içinde kalan araçları kurtarmaya çalıştı. Bazı sürücüler ise iterek araçlarını sudan çıkarmaya çalıştı. Kentin en işlek caddesi Gazipaşa´da, belediye ekipleri yetersiz kalınca esnaf işyerlerinin önünde tıkanan rögar kapaklarını açmaya çalıştı. Ontemmuz Mahallesi´nde fındıklık alanda meydana gelen toprak kaymasında bir ev hasar gördü. AFAD ekipleri mahalle aralarında dolaşarak oluşabilecek heyelan ve ani su baskınlarına karşı çalışma yaptı.

3 saat içinde metrekareye 36 kilogram yağışın düştüğü kentte bediye hoparlöründen yapılan anonslarla halk su baskınlarına karşı uyarılıyor.

Editör: Pusula Gazetesi