AK Parti Zonguldak İl Başkanlığıı´na aday olan eski İl Başkanı Celil Uzun, basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya, AK Parti Alaplı İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu, Ereğli İlçe Başkanı Erol Şahin, Alaplı eski Belediye Başkanı Ekrem Yazıcı, ilçe yönetim kurulu, Zonguldak merkez ilçe yöneticileri, İl Genel Meclisi Üyesi Ayhan Akman, Belediye Meclis Üyesi Mehmet Yaman, Belediye Meclisi Kontenjan adayı Ali Eren ve partili delegeler katıldı.


Açıklama yapan AK Parti İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu, Celil Uzun ile yıllar öncesine dayanan bir siyasetten birlikte geldiklerini belirterek, "Bizim Alaplı ilçe olarak arzumuz bölünmeden, parçalanmadan tek yürek olarak tek liste şeklinde il kongresi seçimlerine girmektir. Bizim için önemli olan Zonguldak´ın kazanmasıdır. Tek liste halinde gidersek karşılıksız katkı vermeye hazırız. İl başkanımız kim olursa olsun gönlümüz tek listedir" dedi.


İl başkanlığından önemli istekleri olduğunu da vurgulayan Çaturoğlu, "Biz gündemin arkasında kalmamalıyız. Gündemi biz belirlemeliyiz. İl teşkilatımızla parlamenterlerimizle ayda en az bir kez toplanarak yerel ve genel politikalara ağırlık vermeliyiz. Buradan sesleniyoruz. Biz gündemin arkasına düşen il başkanlığı değil gündemi yapan teşkilatlar istiyoruz" diyerek isteklerini sıraladı.

AK Parti Zonguldak İl Başkan adayı Celil Uzun da, il yönetimini suçlayarak, önlerinde zorlu bir siyasal dönemin bulunduğunu ve seçilecek ekiplerin AK Parti genel yönetimiyle 2011 genel seçimlerine damgasını vuracağını belirtti. Uzun, "Kongreler dönemiyle sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz. Bu seçim sonuçlarıyla da ortaya çıktı. Sizin değerlendirmelerinizde hizmetlerin nasıl yapıldığı ya da yapılmadığına karar vermektir. 2007´den sonra yeni bir yatırımla karşı karşıya gelemedik. Yeni bir çivi çakacak hiçbir olay olmadı.

Bütün hizmetler bizim dönemimizde yapıldı. Balıkçı barınağı bile bizim dönemizin eseridir. Alaplı yavaş yavaş eski dönemine gittiğini görüyoruz. Ama gece gündüz çalışıldı. Ancak sıkıntılarını aktaramadılar. Hepimiz biliyoruz ki biz Zonguldak´ta sesimizi kaybettik. Oylarımız 2002´nin gerisinde kaldı. Bu gidişle de 2011 bizi başka felaketler bekliyor. Bizim il başkanına önerimiz oldu sen devam et. Yorulan arkadaşlar dinlensin dedik. Yeni arkadaşlarla yola devam et dedik.

O tersini yaptı. Neresinden bakarsak bakalım beraberlik yok. Sadece koltuk sevdasındalar. Bakınız 2007´den beri bakanlar gelmiyorlar. Bizim zamanımızda bırakın bakanı ilçe kongremize başbakan gelmişti. Gelenlerin de annemizi ziyarete geldi diye söylediler. Gelen bakanlar annemi niye ziyaret etsin. İçişleri bakanı geldiğinde PKK sorununu çözmek için mi annemi ziyaret geldi konuştu. Bir de çıkıyorlar. TBMM Başkanı 35 defa geldi diyorlar. Geldi de ne oldu. Kendi evine geliyor buraya. Arkasında da 10 kişi karşılayarak geldi. Abdullah Gül Cumhurbaşkanı seçildiğinde Kayseri´de yer yerinden oynadı. Köksal bey TBMM Başkanı seçildi de ne oldu Zonguldak´ta. Geldi de gitti. 11 aydır il divan toplantısı yapılamıyor. Gündemde de yokuz. CHP gündemi oluşturuyor. Başbakan bile kabinede 9 kişiyi değiştiriyor. Biz burada değiştiremiyoruz. Diyorlar ki para yok. Para var arkadaşlar ama politika yok" dedi.
Editör: Pusula Gazetesi