Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, 7 Haziran´da yapılacak olan il kongreleri ile ilgili bilgiler verdi.


Başbakan Recep Tayip Erdoğan´ın il kongrelerine büyük önem verdiğini ve kongrelere tek liste ile gidilmesi istediğini belirten Başkan Uçar: "Önümüzdeki süreç içerisinde milletvekillerimizle bir araya gelip bir değerlendirme yapacağız. Tek isimle kongrelere gidebilir miyiz ona bakacağız" dedi.


Ak Parti&[#]8217;nin kazanması için ellerinden geleni yapacaklarını söyleyen Uçar, konuşmasına şöyle devam etti:


"İl kongreleri ile ilgili Sayın Başbakanım daha önce ulusal basına vermiş olduğu demeçteki gibi ve parti içerisindeki teşkilat toplantılarında da yerel seçimlerden sonra derlenip toparlanılması gerektiğini, teşkilatların geniş tutulması anlamında bir mesajı vardı.


Buna bağlı olarak da illerde yapılacak kongrelerde çift liste ile gidilmemesi için, birliğin beraberliğin sağlanması adına talimatları var.


Bu bağlamda il kongrelerine büyük önem veriyor. Buna bağlı olarak Milletvekilleriyle, Belediye Başkan Adayıyla, teşkilatların kendi arasında sorunu olan İl Başkanı arkadaşlarımızla gitmeyeceğini söylüyor.


Bunu bölge milletvekillerine, teşkilatlarına soruyor ve bölge müfettişleri gelip bunlarla ilgili çalışmalarını yapıyorlar. Son kararı kongrelerde delegeler verecektir. Genel merkez burada sen olacaksın ya da sen olmayacaksın gibi anti demokratik bir tavırla kimsenin karşısına çıkması doğru değil. Hem demokrasiden hem katılımcılıktan bahsedeceksiniz, ondan sonra da birisinin önünü keseceksiniz. Bu doğru değil. Ama hassasiyet gösterdiği konu şu; yerel seçimlerde ve önümüzdeki 2011´deki genel seçimlerde teşkilatlarımızın daha güçlü olması için, birliğin beraberliğin sağlanması için bu yerel seçimlerdeki kırılmışlığın önünü geçebilmek için tek listeyle gidilmesi konusunda Sayın Başbakanımın özel bir hassasiyeti var. Sen olacaksın ya da sen olmayacaksın diye bir şey yok.


Önümüzdeki süreç içerisinde milletvekillerimizle bir araya gelip bir değerlendirme yapacağız. Tek çatı altında toplayabilir miyiz ya da tek isimle kongrelere gidebilir miyiz ona bakacağız. Kimse bir takım duygularını tatmin etme adına bu teşkilatlarda olmamalıdır ve olmayacaklardır. Ak Parti´nin kazanması için elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz.


Hüseyin Mercimek böyle bir düşüncesi olmadığını ve benimle beraber olduğunu söyledi. Bu bir takım oyunudur.


Takım oyunundaki arkadaşlarımız böyle bir dedikodu olduğunda çıkar açıklamalarını yaparlar. Arkadaşlarımızın hepsi Ankara´dan gelen Koordinatör Milletvekilimize görüşlerini ifade ettiler. ´Biz Hamdi Beyle devam etmek istiyoruz ve adayımız da odur´ dediler. Bundan sonraki süreçte de biz kendimize bir yol haritası çizeceğiz. Mevcut İl Başkanı olarak ben onları derleyip toparlamak zorundayım."

Editör: Pusula Gazetesi