SON DAKİKA...

Saat:14:30

Göçükte kalan işçinin cansız bedenine ulaşıldı...Ümit Eroğlu´nun kız kardeşinin de Tıp Fakültesi Hastanesi´nde hemşire olduğu öğrenildi... Eroğlu´nun minik çocuğu ise yetim kaldı...

___


Zonguldak´ın Gelik Beldesi´nde kaçak kömür ocağında çalışan maden işçisi 29 yaşındaki Ümit Eroğlu, tavandan düşen kaya parçasının altında kaldı. Madenciyi kurtarma çalışmaları sürüyor.

Gelik´te Dağbaca mevkiinde bulunan ve kime ait olduğu henüz belirlenemeyen ruhsatsız kömür ocağında çalışan Ümit Eroğlu, saat 14.00 sıralarında ocak girişinden yaklaşık 60 metre ileride üretim yaparken tavandan düşen kaya parçasının altında kaldı. Eroğlu´nun yanında çalışan ve kaçarak son anda kayanın altında kalmaktan kurtulan 26 yaşındaki Osman Refik Uluçay, ocaktan çıkıp yakındaki özel bir şirkete ait kömür ocağında çalışan madencilerden yardım istedi. Madencilerin yaklaşık 2 saat süren çabasına rağmen kayanın altındaki Ümt Eroğlu´na ulaşılamadı.

Bunun üzerine Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ve AFAD´dan yardım istendi. Kurtarma çalışmalarına katılan maden işçilerinin öldüğünü söylediği Eroğlu´nu kurtarma çalışmalarının yeniden başlaması için TTK Tahlisiye ekibinin gelmesi bekleniyor. AFAD, polis ve 112 ekipleri de ocak önünde bekliyor.

Ümit Eroğlu´nun, evli ve 1 çocuk babası olduğu belirtilirken, bir süredir ocakta çalıştığı belirtildi.

Editör: Pusula Gazetesi